NALJUTIO SE I TRAŽIO PREKID SARADNJE PO SVAKU CENU: Raskinut najveći ugovor u istoriji sporta vredan 365 miliona dolara!

Novosti online

08. 11. 2020. u 14:14

‚AMERIČKI ESPN objavio je da je meksički bokser Kanelo Alvarez raskinuo ugovor sa promoterskom kompanjom i tako ostao bez najvećeg ugovora u istoriji sporta!

НАЉУТИО СЕ И ТРАЖИО ПРЕКИД САРАДЊЕ ПО СВАКУ ЦЕНУ: Раскинут највећи уговор у историји спорта вредан 365 милиона долара!

FOTO: EPA

Do raskida je došlo dva meseca pošto je Alvarez objavio da će tužiti “Golden Boy Promotions” i striming platformu “DAZN” zbog nepoštovanja ugovora, a preko svojih predstavnika je zahtevao isplatu od 280 milona dolara i raskid ugovora.

Alvarez je ugovor potpisao 2018. godine i po njemu je za 11 borbi trebalo da inkasira 365 miliona dolara. To je u trenutku potpisa bio najveći ugovor u istoriji sporta (u međuvremenu ga je prestigao Patrik Mahoms), a Alvarez je do danas prema tom ugovoru odradio tek tri borbe.

Kanelo je osim s “Golden Boy Promotionsom”, čiji je prvi čovek slavni Oskar de la Hola, raskinuo ugovor i s DAZN-om. De La Hoja je rekao kako je “tužba rešena na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana” i meksičkom bokseru poželeo puno sreće u budućnosti. To je potvrdio i Kanelov menadžer i trener Edi Rejnoso.

Istovremeno, ESPN saznaje da će se Kanelo boriti već 19. decembra, a protivnik bi trebalo da mu bude IBF prvak u supersrednjoj kategoriji Kaleb Plant (skor 20-0).

Alvarez se nije borio od 2. novembra 2019. kada je u 11. rundi nokautirao Sergeja Kovaljeva i osvojio WBO titulu u poluteškoj kategoriji.

(BLIC) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!