POBEDA PARTIZANA U SUBOTICI: Spartak promašio penal u finišu meča, Stevanović heroj crno-belih

Č. V.

07. 11. 2020. u 17:30 >> 19:56

FUDBALERI Partizana osvojili su tri boda na teškom gostovanju u Subotici, pošto su pobedili Spartak sa 2:1 u 14. kolu Superlige Srbije.

ПОБЕДА ПАРТИЗАНА У СУБОТИЦИ: Спартак промашио пенал у финишу меча, Стевановић херој црно-белих

foto: FK Partizan

Mogao je domaćin da dođe do boda, ali Marčić u 90. minutu nije realizovao penal, tačnije odlično je intervenisao Nemanja Stevanović.

Bili su crno-beli bolji rival i mogli su ubedljivije da slave da je Filip Holender iskoristio jednu od dve idealne šanse koje je imao. U oba ta slučaja je odlično reagovao golman domaćih Filip Dujmović.

Gosti su poveli u 34. minutu kada je Takuma Asano pogodio mrežu rivala. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice izabranici Vladimira Gaćinovića su krenuli po izjednačenje. Do njega su stigli u 60. minutu. Lazar Tufegdžić je natrčao na loptu koju je odbio golman crno-belih i sproveo je u praznu mrežu.

Ipak, nedugo potom Partizan je opet poveo. Strelac je bio Aleksandar Šćekić, koji je glavom savaldao Dujmovića.

Već smo pomenuli promašen penal za Spartak. To je ujedno bila poslednja velika prilika i Spartak je propustio šansu da dođe do boda na ovoj utakmici.

Partizan je ostao na trećem mestu na tabeli i sada ima 29 bodova, dok je Spartak šesti sa 23.

DRUGO POLUVREME: Spartak - Partizan 1:2

90+5. MINUT - Kraj utakmice!

90. MINUT - Spartak promašio penal! Marčić je namestio loptu na belu tačku, ali je Stevanović sjajno reagovao i zaustavio pokušaj veziste Spartaka.

83. MINUT - Ne ide, pa ne ide. Nova velika šansa za Holendera i novi promašaj. Opet je u duelu dvojice Filip kao pobednik izašao Dujmović.

76. MIMUT - Zamalo da Asano postigne drugi gol na utakmici. Šutirao je Japanc iskosa sa nekih šest metara, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

71. MINUT - Partizan ponovo vodi! Ono što nije malopre, uspeo je sada. Aleksandar Šćekić je pogodio mrežu rivala. Sjajna akcija gostiju. Centrirao je Miljković, potom je Holender glavom uposlio crnogorskog reprezentativca, a ovaj je glavom sa nekoliko metara zatresao mrežu Subotičana.

67. MINUT - Centrirao je Natho iz kornera, glavom je probao Šćekić, no lopta je otišla preko prečke.

60. MINUT - Izjednačio je Spartak! Pogrešio je Lazar Marković isred svog gola. Domaći su uzeli loptu, Savković je odlično šutirao, Stevanović je odbio loptu, a na nju je natrčao Lazar Tufegdžić i sproveo je u mrežu.

51. MINUT - Au, kakva prilika! Sjajnu kontru su istrčali gosti. Asano je protutnjao terenom, uposlio Holendera. Mađar je promašio nemoguće, sa nekoliko metara nije uspeo da matira čuvara mreže domaćih, tačnije ovaj je opet odlično reagovao.

48. MINUT - Probao je Holender da postigne prvenac u crno-belom dresu. Šutirao je iskosa sa desne strane, ali je ponovo Dujmović dobro reagovao.

47. MINUT - Počelo je drugo poluvreme, Partizan vodi golom Asana od 34. minuta.

PRVO POLUVREME: Spartak - Partizan 0:1

45. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

40. MINUT - Malo je falilo da Spartak izjednači. Šutirao je Bijelović sa svega nekoliko metara, Stevanović je nogom zaustavio taj udarac i sačuvao prednost svog tima.

34. MINUT - Poveli su gosti! Odličnu loptu je dobio Takuma Asano. Našao se oči u oči sa golmanom rivala. Lako ga je savladao. Ovo je bio sedmi gol Japnca u prvenstvu.

30. MINUT - Najbolju priliku na utakmici je imao Partizan. Stevanović je šutirao iz neposredne blizine. Ipak, golman domaćih je odlično reagovao i odbio loptu u korner.

26. MINUT - Postigao je Spartak gol preko Denkovića, ali je on opradvano poništen zbog ofsajda u kom se nalazio igrač Spartaka. Tom prilikom je on udario u stativu. Morala je da reaguje lekarska ekipa domaćeg tima, no na svu sreću sve je uredu sa igračem Subotičana.

22. MINUT - Filip Stevanović je oprobao udarac. Nije mladi igrač Partizana bio precizan, pošto je lopta bez većih problema završila u naručju Dujmovića.

19. MINUT - Partizan pokušava da uspostavi terensku inicijativu. Više se igra na polovini tima Vladimira Gaćinovića, no nema opasnosti po gol Subotičana.

14. MINUT - Crno-beli još uvek nisu uspeli ozbiljnije da zaprete Dujmoviću.

11. MINUT - Opet su Subotičani zapretili, ipak ovoga puta je bilo manje opasnosti po gol Stevanovića, mada Tekijaški uopšte nije loše šutirao glavom posle centaršuta iz kornera koji je izveo Milošević.

4. MINUT - Dobra prilika za domaće. Dobro je šutirao glavom Bijelović, no njegov pokušaj završio je malo pored stative gola crno-belih.

2. MINUT - Počeo je meč u Subotici.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!