BARSELONI PRETI RASPAD? Manje plate ili bankrot

N. I.

31. 10. 2020. u 21:07

БАРСЕЛОНИ ПРЕТИ РАСПАД? Мање плате или банкрот

FOTO: AP

AKO do januara 2021. godine fudbalski klub Barselona ne uštedi 190 miliona evra - doživeće bankrot!

Ovu uznemirujuću vest za fudbalere, ljude u klubu i navijače "blaugrane" danas su prvo saopštili dobro obavešteni španski novinari. Španska "sedma sila" koja je za razliku od mnogih takozvanih novinara na planeti, zaista sila, doslovce je navela da fudbaleri Barselone moraju da pristanu na smanjenje plata, u proseku po 30 odsto, a pregovori u ovoj izuzetno osetljivoj temi upravo su počeli.

Na "Kamp Nou" nema mnogo nasmejanih lica ovog leta. Pandemija virusa korona je donela mnoge loše vesti. Prvo je na silu u ekipi ostao kapiten i prva zvezda Lionel Mesi, zatim je krajem prošle nedelje predsednik kluba Đozep Marija Bartomeu podneo neopozivu ostavku, a njegov privremeni naslednik, vršilac dužnosti Karles Tuskets je uneo dodatni nemir sledećom izjavom:

- Naš glavni problem je ekonomska slika kluba. Pandemija virusa korona je jako udarila na naš klub. Zavisimo od turizma, a njega nema sada. Moramo da smislimo način da ovo prebrodimo, inače bi moglo da bude svega. Ukoliko se nešto ne dogodi, naš klub će biti pred bakrotom!

REAL PRVI REAGOVAO

KAPITEN aktuelnog prvaka i osvajača Superkupa Španije Real Madrid, je povukao pre mesec dana revolucionarni potez. Serhio Ramos je tada uspeo da nagovori svoje saigrače da pristanu na smanjenje plata, odustajanje od bonusa za osvajanje titule i Superkupa (samo ove dve stavke su vredele milion evra), a neki igrači su poslati na pozajmice, pa je na ovaj način ušteđeno čak 25 miliona evra.

Ova uznemirujuća izjava označila je da pregovori sa fudbalerima moraju da počnu istog trenutka, pa su tako tokom današnjeg dana, umesto normalne pripreme za meč u gostima sa Alavesom, fudbaleri Barselone prvo su imali sastanak u svlačionici, a od ponedeljka im slede i pojedinačni razgovori sa čelnicima kluba čiji je plan da od 5. oktobra, pa do polovine januara uštede na ovaj način čak 190 miliona evra.

Zasad samo podatak da je godišnja plata najskupljeg i najboljeg igrača Lionela Mesija čak 40 miliona evra, pa će on morati prvi da pristane na smanjenje od najmanje 12 miliona godišnje.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Varto Marx

01.11.2020. 10:58

Spañjolski nogomet je vec goinama u financiskoj krizi. Nisu u pitanju milijoni vec milijarde eura, bilo je slucajeva da su nogometasi spavali u prostorijama stsdijona u vrecama za spavanje. Dosta se bacalao novca a narod nezaposljen i gladan nemoze se vise podnositi. U Spañolskoj vlada veliko nezaposljenje oko tri do cetiri milijona, socijalna pomoc njie dovoljna za vecinu vise brojnu familije.