DERBI BEZ GOLOVA: Junajted i Čelsi odigrali slab meč, debitovao Kavani

Č. V.

24. 10. 2020. u 20:26

FUDBALERI Mančester junajteda odigrali su nerešeno protiv Čelsija - 0:0 na "Old Trafordu" u 6. kolu Premijer lige.

ДЕРБИ БЕЗ ГОЛОВА: Јунајтед и Челси одиграли слаб меч, дебитовао Кавани

Foto: EPA-EFE/Phil Noble / POOL

Nije viđeno mnogo uzbuđenja na "teatru snova". Izglednije prilike kojih nije bilo puno je imao domaći tim.

U prvom poluvremenu je Markus Rašford ozbiljno zapretio. Našao se brzonogi napadač "crvenih đavola" oči u oči sa golmanom gostiju Eduardom Mendijem, ali je čuvar mreže "plavaca" odlično intervenisao i spasao svoj tim.

Nedugo potom udarac je oprobao i Huan Mata, no opet se istakao Senegalac na golu Čelsija. Izabranici Frenka Lamparda su odlično stajali na terenu, a jedinu pravu pretnju su imali posle kornere kada je Cezar Aspilikueta tražio jedanaesterac nakon duela sa Harijem Megvajerom. Povukao je za vrat kapiten Junajteda protivnika i deluje da je sudija Martin Etkinson pogrešio kada nije pokazao na belu tačku.

Pokušali su izmenama treneri da promene stanje stvari na terenu. Ole Gunar Solsjker je uveo Pola Pogbu, dao je priliku za debi i Edinsonu Kavaniju. Urugvajac je posle 15 sekundi mogao da se upiše u strelce. Sjajno je šutirao spoljnim delom stopala posle centaršuta Bruna Fernandeša, no pogodio je spoljni deo mreže.

Do kraja utakmice nije bilo mnogo izglednih prilika, pa je derbi kola završen najnepopularnijim rezultatom.

Očekivalo se više od ove utakmice, posebno što su obe ekipe imali dosta problema sa igrom u odbrani tokom dosadašnjeg dela sezone.

Posle ovog kola Junajted zauzima 15. mesto sa sedam bodova, dok je Čelsi šesti sa devet, ali "plavci" od "crvenih đavola" imaju utakmicu više.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri