SLUČAJ JOVIĆ: Napadač odbio da uplati novac u humanitarne svrhe u zamenu za odlaganje krivičnog postupka!

N.B.

23. 10. 2020. u 11:48 >> 11:52

СЛУЧАЈ ЈОВИЋ: Нападач одбио да уплати новац у хуманитарне сврхе у замену за одлагање кривичног поступка!

FOTO: M. Vukadinović

PRE podnošenja optužnog akta protiv fudbalera madridskog Reala, Luke Jovića jer nije postupao po propisima, odlukama i naredbama koje su mu određene nakon dolaska iz Španije u martu u vreme epidemije, Prvo osnovno javno tužilaštvo mu je predočilo mogućnost odlaganja krivičnog gonjenja i to da u humanitarne svrhe uplati oet miliona dinara, što on nije prihvatio.

Kako je juče saopšteno iz Tužilaštva, kako oni nisu bili saglasni da iznos koji bi on uplatio bude manji od 3,5 miliona dinara doneta je odluka o podnosenju optužnog predloga. 

U vidu su imali i činjenicu da je protiv njega podneta krivična prijava redovnim putem, odnosno da mu nije bilo određeno zadržavanje, niti određen pritvor. U obzir je uzeto i njegovo imovno stanje i zarada, kao i da je on javna ličnost.

Jović je u martu imao obavezu da po dolasku u Beograd ostane u samoizolaiji od 15 danam što nije ispoštovao.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Udangaren

23.10.2020. 12:29

O ovom liku neko definitivno treba da brine jer on to sam ne ume. Sa toliko para na računu sutra će da postane trendseter, a neka dečurlija iz Srbije će ići za njim kao za Domanovićevim Vođom. Takve stvari ne smeju da se događaju i zato podržavam stav tužilaštva u potpunosti.

Pero

23.10.2020. 13:50

@Aleksandar - Ako sam lepo izračuno, to je 5000 dana zatvora. Ili 13 godina i 7 meseci zatvora (1000 din/dan). Adekvatna kazna za bahatost.

Muki

23.10.2020. 13:36

U sve mozes da ih diras ali u pare nikako.To im je najbolnija tacka.Ako nece da plati izracunajte mu koliko iznosi zatvorski dan i molim lepo na izdrzavanje kazne kao sav normalan svet.(Ili su oni pametni a mi ostali????)

Zašto 5 miliona dinara

23.10.2020. 13:41

Kazna za to je 150.000 dinara plafon. Kako su druge sankcionisali za isto delo, pa između ostalih i neke sportiste treba i njega po važećim propisima. To što on igra u Real Madridu ne znači da mogu da ga opelješe. I n e treba da im da.

Alo grobarijo u Novostima

23.10.2020. 14:02

Što ne pozovete Luku Jovića pa da vam kaže ko ga iz državnog vrha reketira nego lajete kako stignete? Ne mogu mu ništa što je preko visine kazne predviđene zakonom i propisima. Koliko je za isto delo kažnjen lopatarčić Nikola Ninković? A za njega tajac, tu vbas nema ni od korova.

Astor

23.10.2020. 17:51

Nije uplatio zato što je mislio da nema od zatvora ništa, a keš mu se nije davao... Sudstvo i Drzava su na potezu, da vidimo jesu li svi isti pred zakonom?!