LALATOVIĆ SLAVI JUBILEJ NA KLUPI VOJVODINE: Nenadova "stotka" motiv Novosađanima da dođu do trijumfa

S.B.

15. 10. 2020. u 16:42

UTAKMICA 11. kola Superlige Srbije, u kojoj fudbaleri Vojvodine u petak, 16. oktobra dočekuju Rad, biće jubilarna, 100. po redu za Nenada Lalatovića, stratega Novosađana, kada se uzme u obzir da je u dva navrata sedeo na klupi novosadskih crveno-belih.

ЛАЛАТОВИЋ СЛАВИ ЈУБИЛЕЈ НА КЛУПИ ВОЈВОДИНЕ: Ненадова стотка мотив Новосађанима да дођу до тријумфа

Foto: N. Karlić

Na prethodnih 99 mečeva, on je sa Vojvodinom ostvario 58 pobeda, 24 remija i 17 poraza, uz gol-razliku 166:80. Lalatović će biti osmi trener u istoriji kluba sa više od 100 utakmica na klupi prvog tima, sa kojim je prošle sezone osvojio pehar pobednika Kupa Srbije. Za njegove izabranike biće to dodatni motiv da pobedom čestitaju šefu jubilej.

– Znači mi jubilej, kako da ne - kaže Lalatgović.

- Još pre nego što sam se vratio u klub, govorio sam da sam svoje najlepše trenutke kao trener proveo baš u Vojvodini. Kada sam se vratio, rekao sam da bih dao 10 godina života da prvi trofej u trenerskoj karijeri osvojim sa Vojvodinom, koju jako volim, baš kao i Novi Sad i naše navijače. Od prvog dana sam prihvaćen kao da sam odrastao ovde, što nije bilo lako, pošto dolazim iz Crvene zvezde. Međutim, ono što mi je Crvena zvezda dala kao igraču, Vojvodina mi je dala kao treneru i to ne mogu da zaboravim.

Lalatović ističe da je srećan što je deo velikog kluba.

- Jednog dana, kada odem, ostaće zapisano da je Nenad Lalatović četvrti trener koji je osvojio trofej sa Vojvodinom. Verovatno ću ući u istoriju kluba i kao trener sa najviše pobeda, a to nije lako pored toliko sjajnih trenera koji su bili ovde. Neki od njih su sigurno bolji treneri od mene, ali eto, ja sam imao više sreće. Spomenuću samo Ljupka Petrovića, Mišu Kosanovića, Vujadina Boškova... Ja ne mogu i ne želim da se poredim sa njima, jer to su velika imena, koja su mnogo ispred mene. Ja moram još mnogo da radim da bih ih dostigao – kaže Lalatović i naglašava da "građevinari" dolaze na "Karađorđe" da se nadigravaju.

- Nemaju šta da izgube. Ako osvoje bod, biće zadovoljni, a ukoliko osvoje sva tri, biće presrećni. Međutim, mene protivnik ne zanima, jer i mi idemo na tri boda. Jer, želja je da  posle utakmice sa Radom, ako Bog da, možemo da budemo drugi na tabeli, što bi bio ogroman uspeh - zaključio je Lalatović.

Utakmica Vojvodina - Rad na programu je sutra od 18 sati u Novom Sadu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna