SELEKTOR NORVEŠKE ODLUČIO: Evo kojih 26 fudbalera je Lagerbek pozvao za meč sa Srbijom

Novosti online

28. 09. 2020. u 12:18

FUDBALSKU reprezentaciju Srbije 8. oktobra očekuje duel u Oslu protiv Norveške u baražu Lige nacija.

СЕЛЕКТОР НОРВЕШКЕ ОДЛУЧИО: Ево којих 26 фудбалера је Лагербек позвао за меч са Србијом

FOTO: SP

Utakmica sa ovom skandinavskom selekcijom je jako važna, jer bi "orlovima" mogla da otvorio vrata toliko čekanog Evropskog prvenstva.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je pre nekoliko dana objavio spisak igrača na koje računa za tri utakmice narednog meseca (Norveška, Mađarska, Turska), a sada je to uradio strateg Norveške Lars Lagerbek.

Na spisku je 26 igrača i tu je ono najbolje što ova selekcija ima. U tim se vraća Martin Edegard, koji nije bio u sastavu Norveške tokom okupljanja u septembru. Tu su i Erling Halad, Aleksandaer Sorlot...

Spisak Norveške:

Golmani: Rune Jarstajn (Herta), Orjan Njiland (Aston Vila), Andre Hansen (Rozenborg).

Defanzivci: Kristofer Ajer (Seltik), haitam Alesami (Amijen), Omar Elabdelu (Galatasaraj), Martin Lines (Galatasaraj), Birger Meling (Nim), Tore Reginijusen (Rozenborg), Sigurd Rosted (Brondbi), Stefan Strandberg (Ural), Jonas Svenson (AZ Alkmar), Leo Skiri Estigard (Koventri).

Vezisti: Patrik Berg (Bodo/Glimt), Sander Berge (Šefild j.), Mohamed Elijanusi (Seltik), Markus Henriksen (Rozenborg), Stefan Johansen (Fulam), Frederik Midtsje (AZ Alkmar), Matijas Norman (Rostov), Morten Torsbi (Sampdorija), Martin Edegard (Real Madrid).

Napadači: Erling Haland (Dortmund), Jens Peter Hauge (Bodo/Glimt), Džošua King (Bornmut), Aleksandar Sorlot (Lajpcig).

Kao što se može videti na spisku je talnetovani Jens Peter Hauge koji ima samo 20 godina i nedavno je na utakmici protiv Milana u kvalifikacijama za Ligu Evrope blistao.

"Rosoneri" su odmah krenuli u akciju i samo 1.000.000 evra ih deli od potpisa talentovanog Norvežanina.

- On napreduje veoma brzo. Igra u jako dobrom timu, a ono što ga čini posebno interesantnim je način na koji igrač. Hauge je ključni igrač, ima u sebi x faktor kojim malo fudbalera može da se pohvali. Osetio sam da je ovo pravi trenutak da ga pozovem u A tim - rekao je Lagerbek.

Pobednik baraža u Oslu igraće u novembru, za plasman na Evropsko prvenstvo, kao domaćin protiv boljeg iz duela Škotska - Izrael.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri