ŽIVOTNA DRAMA POZNATOG FUDBALERA: Legendi Veleža oduzeli stan zato što je Srbin

Novosti online

24. 09. 2020. u 09:11

LEGENDARNI fudbaler Veleža Vladimir Pecelj i rekorder po broju nastupa za taj klub, sa 425 odigranih utakmica, prolazi kroz teško životno razdoblje.

ЖИВОТНА ДРАМА ПОЗНАТОГ ФУДБАЛЕРА: Легенди Вележа одузели стан зато што је Србин

Vladimir Pecelj i Željko Samardžić foto Instagram

Trenutno živi u Trebinju i tvrdi da mu je imovina u Mostaru oteta zato što je Srbin

- Razočaran sam, ljut, povrijeđen, ponižen i ne znam ni kojim bih riječima opisao kako se osjećam zbog šoka koji sam doživio", započinje Pecelj priču za Klix.ba odlučan javno iznijeti gorku istinu.

- U Zaliku sam 1988. godine kupio prostor u novoj zgradi koja tada još nije bila tehnički predata ni useljena i platio u Sarajevskoj banci u Mostaru", tvrdi Pecelj.

Zgrada je, kako naglašava, useljena posle rata, a on je sa suprugom i dva sina koji su sportisti 1992. godine otišao u Beograd zbog ugovora koje su tada dobili. Njihov prostor je u tom vremenu komšinica iz stana pored uzurpirala tako što je probila zid i spojila njihov sa svojim stanom, a spoljna vrata im zazidala.

- Kad smo se vratili 2001. godine, saznavši sve to, predao sam slučaj Opštinskom sudu u Mostaru koji je odmah izdao rešenje da mi se vrati imovina. Ali, ona je uložila žalbu te je proces prebačen na Kantonalni sud koji je 2003. godine takođe izdao rešenje da mi se imovina vrati. Tako je ona nastavila ulagati žalbe i proces povratka imovine je postao dugogodišnja priča", kaže Pecelj.

Nakon puno pravne borbe, Pecelju je 2019. godine vraćen stan, ali je Kantonalni sud ove godine presudio da komšije moraju vratiti ključeve stana i platiti troškove celog procesa.

Srđan Pecelj foto: N.Paraušić

 

– Dobio sam šokantne informacije od ljudi iz samog vrha pravosuđa da se to ne bi moglo dogoditi da nisam Srbin. Tada sam otkrio da je to zapravo politička priča i da je komšinica koja je uzurpirala moj prostor bliska ljudima iz SDA, rekao je Pecelj koji sada živi u Trebinju, ali namerava da se i dalje bori za svoj dom.

Pecelj je i dobitnik zlatne značke Fudbalskog saveza BiH i otac fudbalera Srđana koji je bivši reprezentativac te zemlje, ali i nekadašnji igrač Crvene zvezde i mlade reprezentacije Jugoslavije.

– Moja pokojna supruga je rođena Mostarka, roditelji su mi pokopani u ovom gradu, a sinovi rođeni i želimo da se vratimo u naš Mostar, zaključio je on.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)