KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Olimpijakos osvetio Zvezdu, goleada u Norveškoj, Dinamo opet stari

Novosti online

23. 09. 2020. u 22:56

Fudbaleri Olimpijakosa savladali su Omoniju u prvom meču plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Олимпијакос осветио Звезду, голеада у Норвешкој, Динамо опет стари

Foto: EPA

Grčki šampion je slavio sa 2:0 i to dosta teže nego što se očekivalo.

Olimpijakos je dominirao tokom celog meča, ali je do prvog gola stigao tek sredinom drugog poluvremena i to sa penala. Precizan sa bele tačke bio je Matju Valbuena.

Konačan rezultat postavio je Jusuf el Arabi u nadoknadi vremena, pa Olimpijakos, ipak, sa velikom prednošću putuje na Kipar naredne nedelje.

Pored ovog meča odigrana su još dva. Prava goleada viđena je u Norveškoj, gde su Molde i Ferencvaroš odigrali nerešeno 3:3.

Gosti iz Mađarske poveli su preko Bolija već u 7. minutu. Do kraja poluvremena pogodaka više nije bilo, a onda eksplozija u nastavku meča. Prvo je na 2:0 povisio Uzuni u 52. minutu.

Molde u tom trenutku shvata da je vrag odneo šalu i ubacuje u veću brzinu. Šampion Norveške postiže tri gola u nizu i stiže do preokreta. Džejms, Ejkrem i Elingsen su bili strelci i činilo se da će Molde na kraju slaviti sa 3:2. Ipak, Fradi u 87. minutu preko Karatina stiže do izjednačenja sa bele tačke. Na kraju Mađari mogu biti srećniji, pošto kući idu sa remijem od 3:3.

Dinamo Kijev je napravio veliki korak ka Ligi šampiona. Ukrajinski velikan savladao je Gent u Belgiji sa 2:1.

Suprijaga je doveo goste u prednost na početku meča. Do kraja poluvremena Gent je preko Klajndiensta izjednačio na 1:1. Bezus je u razmaku od tri minuta na startu drugog dela dobio dva žuta kartona, pa su Belgijanci ostali sa igračem manje. Dinamo je to iskoristio, pa je golom De Penje u 79. minutu stigao do velike pobede.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine