BIVŠI VEZISTA PARTIZANA SAŠA MARKOVIĆ ANALIZIRAO OMONIJU: Radi se o timu koji zna da igra na rezultat!

Z. ĆOROVIĆ

13. 09. 2020. u 19:15 >> 19:15

TVRD je orah Omonija, ali ne toliko da ga Zvezda ne može slomiti. Saša Marković (29), vezista Apolona i Partizanovo dete, smatra da su crveno-beli favoriti u duelu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koji se igra sledeće srede u Nikoziji.

БИВШИ ВЕЗИСТА ПАРТИЗАНА САША МАРКОВИЋ АНАЛИЗИРАО ОМОНИЈУ: Ради се о тиму који зна да игра на резултат!

Foto EPA

Rado je pristao da pomogne detaljnom analizom Omonije, koju odlično poznaje pošto treću sezonu zaredom sa uspehom nosi dres Apolona iz Limasola.

- Radi se o čvrstom, kompaktnom timu koji zna da igra na rezultat. Nije slučajno to što su prva dva kola prošli na produžetke i to u gostima. Po istom receptu su izbacili Ararat, zatim i Legiju u Varšavi, iako su ih gledali kao autsajdere. Ipak, mislim da je sada Zvezda blagi favorit, jer je iskusnija u ovakvim utakmicama i ima bolji tim. Jesam "grobar", ali navijaću da crveno-beli prođu ovu rundu i da opet daleko doguraju u Evropi.

U Srbiji joj želim da bude treća - iskreno, kroz osmeh kaže Marković u razgovoru za "Novosti".

SA SIMIĆEM NA TITULU

U TREĆU sezonu ušao je Marković sa Apolonom, ugovor mu se završava za dve godine.

- Ovde mi je baš lepo, prezadovoljan sam. Srpski igrači su uvek bili cenjeni na Kipru, ima nas i sada dosta. Ovde u Apolonu je i Đorđe Denić, došao je na pozajmicu iz Rozenborga, super se uklopio. Trebalo je i Veljko Simić iz Zvezde da nas pojača, da nam pomogne da osvojimo titulu. Čeka nas uskoro i težak meč kvalifikacija za Ligu Evrope sa Ofijem na Kipru...

U "legiji stranaca" koji čine Omoniju, izdvojio je dvojicu najboljih, kao i jednog aduta iz domaćih redova.

- Sve se u timu vrti oko Španca Žordi Gomeza. On im je glavni nosilac igre, ima izuzetnu levu nogu, odlično izvodi prekide. Francuz Boatek je nezgodan po krilu, dobro se kreće, ulazi u šanse i opasan je po gol. Izdvojio bih i ofanzivnog vezistu Fotisa Papulisa, bio mi je saigrač, posle osam godina provedenih u Apolonu prešao je u Omoniju. Kvalitetan igrač, mučila ga je povreda i ne znam da li se skroz oporavio. Sva trojica su u poznim fudbalskim godinama, ali i dalje drže visok nivo i imaju zapažene uloge.

Najjači adut Omonije je, po Markoviću, trener Hening Berg.

- Igraju dobro od kada je on došao na početku prošle sezone. Svi ga hvale, kada sam poslednji put pričao sa Papulisom i on mi je rekao da je Norvežanin odličan trener.

BRAVO STANOJE!

MARKOVIĆ je veoma vezan za Partizan, prati sva dešavanja u klubu, a najviše ga je obradovala vest što je ekipu pruzeo trener sa kojim je radio.

- Presrećan sam što je Stanojević opet u klubu, siguran sam da će vratiti stari sjaj Partizanu. Trebaće malo vremena da primeni svoj prepoznatljiv stil, jer smo uvek igrali sa dva špica.

Pravi je taktičar, uglavnom igra sa trojicom igrača pozadi, nekada i sa četvoricom.

Odbranu čine dvojica čeških i jedan mađarski igrač, nešto su mlađi od ostalih stranaca, čvrsti i teško primaju golove. U napadu su ostali bez najboljeg strelca, legende kluba Engleza Derbišajera, koji je otišao u Australiju. Doveli su dvojicu brzih špiceva, jer najviše igraju na kontre.

Marković je prostudirao i slabe tačke kiparskog prvaka.

- Ne zanima ih mnogo igra, uglavnom prepuste loptu protivniku i oslanjaju se na kontranapade. Navikli su da se organizovano brane. Omonija će protiv Zvezde napraviti "čekalicu", usporiće igru. Potrudiće se da Beograđani uđu u nervozu. Strpljivo će vrebati svoju šansu iz kontri ili iz nekog Gomezovog prekida. Mi smo ih u poslednjem meču pobedili sa 2:1 tako što smo ih od starta snažno pritisli, što se pokazalo kao dobra taktika. Njih je u prvenstvu "pogurala" korona, prekid ih je zatekao na prvom mestu i tu su ostali, jer nije bilo nastavka. Ozbiljan su klub, imaju mnogo novca i velike ambicije.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)