NOVI BROJ „TIPA“ U PRODAJI: Stiže pljusak fikseva

KRATKA letnja suša je gotova, vreme je za pljusak vrhunskog fudbala.

НОВИ БРОЈ „ТИПА“ У ПРОДАЈИ: Стиже пљусак фиксева

foto: Tip

"Fajnal ejtovi" Lige šampiona i Lige Evrope ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu su poslužili da se premosti jaz do početka najzanimljivijih evropskih liga, koje startuju ovog vikenda. U čak 16 takmičenja na Starom kontinentu, prvi sudijski zvižduk će označiti početak sezone 2020/21, ali daleko najzanimljivije, kladiocima će biti Premijer liga i Španija, dva po mnogima najbolja fudbalska prvenstva na svetu.

ČELSI I 250 MILIONA

Bubamara će se na Ostrvu zakotrljati ponovo posle istorijske sezone. Korona je pretila da pokvari slavlje Liverpula, ali "redsi" su ipak posle 30 godina doneli trofej u vitrine na "Enfildu".

Šampionske ambicije se podrazumevaju i u novom ciklusu, na otvaranju igraju protiv Lidsa, koji na 12 mečeveva u prvom kolu Premijeršipa nije izgubio. „Bukmejkeri“ ih u trci za titulu (kvota 3.00) stavljaju iza skupocenog Mančester sitija (1.80), koji je označen kao prvi favorit za naslov prvaka. "Građani" nisu bili preterano akitvni ovog leta, doveli su samo vezistu Ferana Toresa, za razliku od Čelsija koji je potrošio oko 250 miliona na pojačanja. Iz tog razloga tim sa "Stamford Bridža" svrstavaju u trećeg favorita za titulu (10,67 kvota), i deluje da ako Frenk Lampard uspe da ukomponuje Ziješa, Vernera, Haverca i Tijaga Silvu, "plavci" mogu ozbiljno da pomrse račune Liverpulu i Sitiju.

Kao što će biti napeto u borbi za najviše domete, "čupavo" će biti i u donjem domu, gde se Fulamu našeg Aleksandra Mitrovića zasada ne daju velike šanse za opstanak.

TRKA SRPSKIH TRENERA

Fulama više nema u drugom rangu Engleske, ali zato ima Vladimira Ivića (Votford) i Veljka Paunovića (Reding) koji su zauzeli trenerske klupe i dali razlog više da se prati Čempionšip.

Kladioci će u najboljem drugoligaškom takmičenju na svetu ponovo imati na raspolaganju raspucani Brentford, kao i simpatični Norič (kvota 7.00) koji slovi za prvog favorita za promociju narednog proleća. Ali o nepredvidivosti Čempionšipa ne treba trošiti reči, zagarantovana je samo zabava i gotovo uvek veliki broj golova.

ENIGMA SILVA I SOSIJEDAD

Selidba na Pirineje i pogled na La Ligu je kao prebacivanje sa zanimljivog trilera na špansku seriju. Jer kako drugačije nazvati sagu oko Lea Mesija i Barselone koja je okupirala sportsku javnost u prethodnom periodu. Međutim, poslednja klapa katalonske drame je donela "srećan“ kraj, Mesi je ostao, ali svima je jasno da je to više prisilno nego svojevoljno. Sem ako ne Leo razvije stokholmski sindrom i ponovo zavoli svog kidnapera, koji je u ovom slučaju Barselona, teško je zaočekivati moćnu Blaugranu kao iz nekih prethodnih sezona, što su prepoznali i ljudi zaduženi za kvote, dajući prednost najvećem rivalu - Real Madridu (1,72), koji je u foto-finišu prošle sezone stigao prvi na cilj.

"Kralj" nije pazario ovog leta, i više se uzda da prošlogodišnje akvizicije, Eden Azar i Luka Jović mogu da prorade i pomognu im na putu ka odbrani krune. Zanimljivo će biti i da se vidi kako će se snaći David Silva u Sosijedadu, pošto na prvi pogled deluju kao ekipa koja će davati veliki broj golova ove sezone.

ŠTA MOŽE ROBEN?

Još jedna vrlo jaka i kladiocima zanimljiva liga koja počinje ovog vikenda je i Holandija 1. U njoj je ponovo Ajaks prvi favorit (kvota 1.61), ali za neupućene, mnogo slabiji nego lane. Od tima koji je na kolena bacio Real i bio na korak od finala Lige šampiona, ostao je samo Dušan Tadić.

Frenki De Jong i Matijas De Liht su još prošlog leta napustili Amsterdam, dok su prethodnih meseci dres "kopljanika" nekim drugim zamenili i ofanzivci Doni Van De Bek i Hakim Ziješ. To će probati da iskoristi PSV, koji "otvara" protiv Groningena u koji se iz penzije vratio Arjen Roben, kao i AZ Alkmar (kvota 9.00).

 

OD TURAKA DO VELŠANA

Fudbalske lige koje počinju ovog vikenda su: Engleska Premijer liga, Šampionat, Liga 1, Liga 2, Španija 1, 2, Holandija 1, Turska 1, 2, Austrija 1, 2, Danska 1, 2, Grčka, Portugal 2, Vels.

KVOTE ZA PRVAKA

PREMIJER LIGA

Mančester S. 1.80

Liverpul 3.00

Čelsi 10.67

Mančester J. 16.00

Arsenal 30.00...

Kristal Palas 584.00

Fulam 667.33

Vest Bromvič 834

ŠAMPIONAT

Norič 7.00

Brentford 7.50

Votford 8.50

Bornmut 13.00

Notingem 15.00...

Šefild V. 101.00

Roteram 201.00

Vikomb 501.00

ŠPANIJA 1

Real M. 1.72

Barselona 2.60

Atletiko M. 8.33

Sevilja 24.00

Viljareal 100.67...

Kadiz 1500.67

Ueska 1834.00

Elče 2750.50

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)