LOVREN POSLE DEBAKLA HRVATSKE: Moramo sve da poboljšamo, jer ukoliko to ne učinimo, neće biti dobro

G. K.

06. 09. 2020. u 22:00

POSTIGLI su četiri pogotka, a mogli su još najmanje toliko. Fudbalska reprezentacija Portugalije deklasirala je Hrvatsku rezultatom 4:1 (1:0) u Portu na početku nove sezone Lige nacija.

ЛОВРЕН ПОСЛЕ ДЕБАКЛА ХРВАТСКЕ: Морамо све да побољшамо, јер уколико то не учинимо, неће бити добро

Foto AP

Svetski viceprvaci su to odavno samo na papiru, jer po prikazanim igrama posle SP 2018. ne zaslužuju taj epitet. U prošloj sezoni istog takmičenja, sa šest "komada" u mreži su ih ispratili Španci, a sada je i druga reprezentacija sa Pirinejskog poluostrva bila surova.

Posle prvog dela igre, stajala je minimalna prednost na strani domaćina, pošto je Žoao Kanselo skinuo "paučinu" sa Livakovićevog gola u 41. minutu. U drugom poluvremenu mnogo raspucaniji su bili Portugalci. Prvo je Diogo Žota bio precizan u 58, pa Žoao Feliks u 70. za ubedljivu prednost. Da se ne vrate kući sa "krompirom" potrudio se Bruno Petković koji je u nadoknadi zatresao mrežu aktuelnog evropskog prvaka.

Trijumf je potvrdio Andre Silva u poslednjim sekundama susreta za peti trijumf svoje reprezentacije, uz remi, u šestom međusobnom okršaju sa "vatrenima", uz gol razliku 12:2!

- Već u prvom poluvremenu je moglo da bude 4:0 za njih. Nedostajalo nam je agresivnosti. Ne znam zašto, moramo sve da poboljšamo, jer ukoliko to ne učinimo, neće biti dobro - upozorava Dejan Lovren.

BLAŽEVIĆ: KOVAČIĆ OČAJAN

LEGENDARNI hrvatski trener Ćiro Blažević bio je posebno kritičan prema nastupu hrvatskih reprezentativaca, a najviše je paljbe osuo po Matei Kovačiću.

- Kovačić me je posebno razočarao. Očekivao sam da bude naš ključni igrač, a zapravo je delovao kao neprijateljski element u našim redovima. Dečko ima predispozicije da bude novi Boban ili Asanović, a postao je promašaj kome više nije mesto ovde - brutalan je, kao i uvek, bio "trener svih trenera".

Ruku na srce, "kockasti" su igrali bez Luke Modrića i Ivana Rakitića, kao i Portugalci bez Kristijana Ronalda. Međutim, to sve nije opravdanje za, u najmanju ruku, bledu partiju naših komšija.

- Izostanak Modrića i Rakitića nije opravdanje. Bez želje za pobedom ne možeš da pobediš. Na nama je da zbijemo redove i protiv Francuske budemo bolji, jer je ovo neprihvatljivo - samokritičan je hrvatski defanzivac.

I ptice na grani znaju da je samo pitanje časa kada će Modrić odlučiti da se oprosti od igranja za dres državnog tima i pitanje zbog kojeg javnost u Hrvatskoj lupa glavom jeste šta posle toga i da li postoji dosledan naslednih vremešnog majstora kakav je fudbaler Real Madrida...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)