LIGA NACIJA: Loša predstava Srbije u Moskvi, Rusija slavila 3:1

Novosti online

03. 09. 2020. u 22:36 >> 22:39

FUDBALSKA reprezentacija Srbije poražena je od Rusije u 1. kolu Lige nacija u okviru grupe B. Domaćin je slavio (3:1) golovima Džijube i Karajeva, jedini gol za Srbiju postigao je Aleksandar Mitrović

ЛИГА НАЦИЈА: Лоша представа Србије у Москви, Русија славила 3:1

FOTO: FSS

U uvodnih 20. minuta videli smo obrise neke nove Srbije, radovali su se navijači inicijativi koju su imali naši fudbaleri. Međutim, brzo je nestao entuzijazam. Džijuba je sa bele tačke nakon jedanaesterca Pavlovića doneo vođstvo domaćinu.

Potom je Karavajev iskoristio grogiranu odbranu u 69. minutu da uveća prednost domaćina. Nadu je vratio Aleksandar Mitrović u 78. minutu, a tačku na meč stavio je Džijuba drugim golom na meču u 81. minutu nakon velike greške Nikole Maksimovića koji se okliznuo na ivici svog šesnaesterca. 


Rusija: Šunjin - Fernandez, Semenov, Džikija, Žirkov ( Kuzajev od 80.)- Zobnin, Ozdoev, Jonov - Karavajev, Bakajev (A. Mirančuk od 67.), Džijuba.

Srbija: Dmitrović - Milenković, Ni. Maksimović, Pavlović (Kolarov od 65.) - Lazović, Ne. Maksimović, Gudelj, Kostić - Milinković Savić (Đuričić od 65.), Tadić - Mitrović.

PRVO POLUVREME 

1. MINUT - Utakmica je počela, napada Rusija. 

4. MINUT - Srbija je imala polu-kontru, povukao je Dušan Tadić, ali je odbrana odlično reagovala i neutralisala moguću opasnost. 

6. MINUT - Centrirao je sa leve strane Kostić, a u srcu šesnaesterca glavom je pokušao Mitrović, Šunjin siguran. Več uz sledećem napadu, sa suprotne strane oštra lopta Lazovića, ponovo interveniše golman Rusije. 

10. MINUT - Šansa za Srbiju! Prekršaj nad Tadićem. Prekid sa tridesetak metara izveo je Filip Kostić, glavom je pokušao Milinković-Savić, lopta odlazi preko gola. 

13. MINUT - Oslobodio se domaćin pritiska, usledio je centaršut po desnoj strani, budan je bio Dmitrović. 

14. MINUT - Srbija za sada izgleda bolje na terenu. Pritiskaju naši reprezentativci, imao je Tadić priliku da nakon solo prodora šutira, ali je u zadnji tren odbrana reagovala. 

Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

21. MINUT - Velika prilika za Srbiju. Transformisali su se brzo reprezentativci Srbije iz odbrane u napad. Kombinovali su Kostić i Sergej Milinković Savić, reaguje golman domaćina, ostaje 0:0. 

24. MINUT - Gol šansa za Rusiju, nakon kornera Artjum Džijuba šutira sa peterca, prvo je odbranio Dmitrović, da bi sa gol linije loptu "skinuo" Darko Lazović. 

36. MINUT - Srbija do sada ima veću kontrolu poseda i kontroliše ritam meča, ali "zbornaja" je imala najbolju priliku do sada. 

40 MINUT - Bakajev je promašio nepromašivo! Džijuba je uspeo da pobegne odbrani, gotovo sa gol linije šalje loptu u peterac, a tamo Bakajev sa peterca uspeva da prebaci nebranjeni deo gola Dmitrovića! 

45 - MINUT - Jalovu inicijativu imala je Srbija u većem delu prvog poluvremena. Reprezentacija Rusije koristila je kontre i na momente lošu odbranu. Rusija ima za čime da žali! Dok "orlovi" mogu da budu zadovoljni što na poluvreme idu bez primljenog gola. 

DRUGO POLUVREME 

47. MINUT - JEDANAESTERAC ZA RUSIJU! Strahinja Pavlović je na debiju oborio Bakajeva u šesnaestercu. Džijuba je bio siguran, 1:0 za domaći sastav. 

62. MINUT - Tek petnaestak minuta nakon primljenog gola razbudili su se igrači Srbije. Konačno neka dobra akcija. Tadić se okrenuo, šutirao, ali je lopta otišla preko gola. Konačno malo živosti i ideje u napadu. Sprema se Kolarov da uđe u igru. 

67. MINUT - Oprobao je udarac Kolarov, ali je bio izblokiran. 


69. MINUT - Bez šansi Marko Dmitrović. Previše prostora dali su igrači Srbije Karavajevu, a on je fantastičnim udarcem uvećao vođstvo Rusije.  


78. MINUT - Srbija smanjuje zaostatak. Svojim 35. pogotkom Aleksandar Mitrović postiže prvi gol za Srbiju na ovom meču. Odlično prolazi Lazović koji šalje loptu do Mitrovića.

81. MINUT - Nije dugo trajala nada Srbije da može do izjednačenja, u pokušaju da ispuca loptu, okliznio se Nikola Maksimović, a budan je bio Džijuba, koji na semafor upisuje rezultat 3:1. 

90. MINUT - Zicer za Đuričića, odlična reakcija golmana Rusije. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (24)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba