LA LIGA IZDALA SAOPŠTENJE: Evo da li Mesi može da ode iz Barselone kao slobodan igrač

Novosti online

30. 08. 2020. u 16:37

ŠPANIJA je ustala na noge zbog Lionela Mesija. Argentinac je odlučio da napusti Barselonu, a ostaje da se vidi da li će se to stvarno desiti.

ЛА ЛИГА ИЗДАЛА САОПШТЕЊЕ: Ево да ли Меси може да оде из Барселоне као слободан играч

foto: EPA

Kapiten Katalonaca je odlučio da bojkotuje početak priprema. Nije se pojavio na obaveznom PCR testiranju, uz poruku da nije više igrač tima sa "Nou Kampa" sa kojim je osvojio sve i u kome je postao ono što jeste.

Razne informacije kruže da li Mesi može da ode kao slobodan igra. La Liga je u jeku svih napisa izdala saopštenje na zvaničnom sajtu u kome navodi dve ključne stavke - Barselonin ugovor sa igračem je apsolutno validan do 2021. godine i da u istom stoji otkupna klauzula od 700.000.000 evra.

To znači da bi Mesi morao da plati svoju slobodu najneverovatnijom sumom novca da bi mogao da ode u drugi klub bez obeštećenja.

- U jeku različitih interpretacija, od kojih su mnoge kontradiktorne, koje su se pojavile u medijima poslednjih dana, a vezano za ugovorni status Lionela Mesija u Barseloni, La Liga je spremna da razjasni kompletnu situaciju. Mesijev ugovor u Barseloni je na snazi i ima raskidajuću klauzulu koja je aktivna prema članu 16 Kraljevskog dekreta 1006/1985, od 26. juna, a ista reguliše posebnu vezu zaposlenog i kluba. U skladu sa ovom regulativom, La Liga neće ukloniti igrača sa spiska registrovanih igrača u federaciji ako se prethodno ne plati suma koja je upisana u ugovoru kao klauzula - stoji u saopštenju La Lige.

Prema slovu ovog saopštenja Mesi ne može da ode kao slobodan igrač i to znači da Barselonu može da napusti samo u slučaju da neko ponudi pomenutu cifru, čak tri puta veću nego što je PSŽ iskreširao kada je doveo Nejmara, a ona je iznosila 222.000.000 evra.

Predsednik Katalanoca Đosep Marija Bartomeu je istakao da je Mesi u najozbiljnijim planovima Ronalda Kumana. Pripreme su počele danas, sezona startuje 12. septembra.

Ostaje da se vidi kako će se završtiti saga oko jednog od najboljih fudbalera svih vremena. Nema nikakve dileme da će to biti glavna tema letnjeg prelaznog roka.

(Mocartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!