ZA KOLIKO ĆE PARA BARSELONA DA PUSTI MESIJA: Hoće li Leo da "prešiša" Nejmara i sruši svetski rekord

Đ. SAMOILOVIĆ

27. 08. 2020. u 21:28

JOŠ nije poznato kome će se posrećiti da od sledeće sezone štampa dres sa brojem deset i natpisom Mesi na leđima.

ЗА КОЛИКО ЋЕ ПАРА БАРСЕЛОНА ДА ПУСТИ МЕСИЈА: Хоће ли Лео да прешиша Нејмара и сруши светски рекорд

Foto: AP

Ali jedno je sigurno - sjajni Argentinac će postati najskuplje plaćeni fudbaler sveta. "Razvod" Lea i Barse zasada ne deluje kao rastanak pomirljivih supružnika, i već se polako pretvara u sapunicu, sudeći prema dobro informisanim španskim medijima, koji su složni u oceni da katalonski gigant pokušava da izvuče svaki evro za Lea i ima sve namere da nadvisi Nejmarov transfer u PSŽ (222 miliona).

Već je jasno da su se na stadionu "Kamp nou" pomirili sa Mesijevim odlaskom, ali nipošto neće dopustiti da to bude za džabe, kako fudbaler insistira. Sporna je klauzula u ugovoru koja kaže da Argentinac ima pravo da ode iz Barse na kraju svake sezone bez obeštećenja, ali začkoljica je što je ona istekla 10. juna, deset dana od kraja sezone, i to je bio poslednji rok za takav potez.

Međutim, Mesijev argument počiva na tome da je kraj Barselonine sezone zapravo bio 23. avgusta kada je odigrano finale Lige šampiona, poslednje takmičenje u kojem su učestvovali i igra na kartu korone. Ukoliko pravni tas prevagne na stranu Katalonaca, cifra koja će biti u opticaju je 700 miliona evra, mada je najrealnija opcija da se dve strane nađu negde na pola puta i dogovore neko obeštećenje koje će sigurno biti veće od famoznih 222 miliona.

Malo je klubova na svetu koji na tako nešto mogu da pomisle, a još manje onih koji to zapravo mogu da plate. Jedan od njih je Mančester siti sa navodno već spremnom ponudom i petogodišnjim planom za potpis Mesija, koji je u junu proslavio 33. rođendan.

BAJERN: NEMAMO PARE ZA LEA

SPOMINjAO se i Bajern među mogućim kandidatima za potpis Argentinca, međutim odmah su čelnici Bavaraca negirali takvo nešto.

- Mesi? Ne možemo da platimo toliko skupog fudbalera. Nije to u skladu sa našom politikom i filozofijom. Po mom mišljenju Leo je trebalo da okonča karijeru u Barseloni - rekao je direktor minhenskog tima Karl Hajnc Rumeninge.

On kaže da bi naredne tri sezone Leo proveo kao član Sitija, sa godišnjom platom od 50 miliona evra, dok bi završne dve godine proveo u Njujork Sitiju, jednom od klubova kojim rukovode vlasnici "građana". O nestrpljenju tima iz plavog dela Mančestera dovoljno govori podatak da je ugovor sastavljen i poslat na uvid Mesijevom ocu, Horheu koji se stara o sinovoj karijeri.

Drugi tim koji slovi za ozbiljnog kandidata u trci za potpis majstora iz Rosarija, jeste PSŽ koji ima ozbiljnu nameru da obnovi popularni trio MSN (Mesi, Suarez, Nejmar). Adut Parižana je prijateljstvo koje gaje trojica fudbalera, a poslednji put kada je triling Južnoamerikanaca bio u sastavu (2015), Barselona je dominantno pokorila Španiju i Evropu i osvojila tripletu. Glasine o takvom raspletu, samo je pojačala zajednička večera Mesija i Suareza u Barseloni u sredu uveče.

TOP PET TRANSFERA

Nejmar (Barselona - PSŽ) 222

Kilijan Mbape (Monako - PSŽ) 145

Felipe Kutinjo (Liverpul - Barselona) 145

Usman Dembele (Borusija - Barselona) 138

Žoao Feliks (Benfika - Atletiko) 126

(* Cene su u milionima evra)

GRIZMAN SLAVI

ODLASKOM Lea Mesija iz Barselone, najviše bi po proceni francuskog "Ekipa" mogao da profitira Antoan Grizman, kojem će novi trener Ronald Kuman uručiti "ključeve" ekipe.

- Ono što si radio u Atletiku, sada ćeš da radiš u Barseloni - navodno je Kuman poručio francuskom napadaču, koji se po dolasku iz Madrida uopšte nije snašao u prvoj sezoni na stadionu "Kamp nou.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri