MESI PRELOMIO, U BARSELONI MUK: Niko u klubu ne želi sa legendom na sud, ali ni ukidanje otkupne klauzule

Novosti online

26. 08. 2020. u 10:24

МЕСИ ПРЕЛОМИО, У БАРСЕЛОНИ МУК: Нико у клубу не жели са легендом на суд, али ни укидање откупне клаузуле

foto: EPA

VANREDNO stanje u prostorijama FK Barselona.

Od kada je u klub stigao burofaks Mesijevog advokata sa porukom da Argentinac želi momentalno da raskine ugovor i napusti Barselonu zavladao je šok, muk i neverica.

Svi, na čelu sa predsednikom Bartomeuom, svesni su da pregovora o nastavku saradnje više nema, da je odlazak na sud sa najvećom zvezdom kluba nema smisla, kao i da se situacija čini bezizlaznom naročito što Mesi traži da mu se ukine otkupna klauzula na 700 miliona evra. Sa druge strane Barselona je oduvek htela da joj Leo bude najveći transfer ikada, kako “As” piše: Bar evro skuplji od Nejmarovog.

Svaki minut koji prođe bez zvaničnog obrazloženja uprave produbljuje jaz koji ugrožava institucionalnu stabilnost. Klub ionako čeka zasedanje Skupštine u oktobru i izbori u martu.

Na Mesijev burofaks FK Barselona je odgovorila da računa na njega i želi da igračku karijeru završi na “Kamp nou”. Većina zna da je ova opcija neizvodljiva, ali se verovatno kupuje vreme. Pravna služba kluba se vodi time da je istekao rok da igrač traži oslobađanje od klauzule (mada je pandemija u praksi sve promenila, ali papirološki ne).

Mora se biti pragmatičan, smatraju poznavaoci situacije. Niko ne želi da ulazi u parnicu sa legendom kluba, ali s druge strane kasa Barselone je već osiromašena zbog situacije sa virusom korona. Teško da će se ova priča dobiti preokret: Mesi odlazi, sam je pitanje pod kojim uslovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Viktor

26.08.2020. 10:56

Mnogi igraci su morali da odu iz Barselone jer je kepec to zahtevao od uprave kluba. E sada je on resio da ide i to opet po svojim uslovima. Zahvalnost za sve sto su za njega uradili. Dokaz da su pojedini ljudi isti sto i golubovi. Dok su na zemlji jedu ti iz ruke,cim se uzdignu s..u ti po glavi. Nema veze,bez jednog seljaka pijaca radi.