OCENE ZVEZDINIH IGRAČA: Tomane skinuo teret sa leđa, Degenek ne može da igra levog beka

Novosti online

25. 08. 2020. u 22:50

NA portalu "Novosti" možete pročitati ocene igračima Zvezde, koji su teže nego što se očekivalo pobedili Tiranu sa 0:1 u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

ОЦЕНЕ ЗВЕЗДИНИХ ИГРАЧА: Томане скинуо терет са леђа, Дегенек не може да игра левог бека

Tomane postigao treći gol za crveno-bele protiv Spartaka FOTO: M. Vukadinović

Milan Borjan 7 - Kapitenski je odradio posao golman Zvezde. Odlično je reagovao u svim situacijama kada je rival pretio. U poslednjem napadu na meču je uhvatio loptu ispred same gol linije. Pokazao je po ko zna koji put koliko znači ovom timu.

Marko Gobeljić 6 - Borbeni desni bek se mučio dugo sa kontrolom lopte. U defanzivi je dobro odradio posao, dok je u napadu pokušao nekoliko puta centaršutem da uposli napadače, ali uglavnom neuspešno.

Radovan Pankov 6 - Slabiji deo štoperskog tandema. Lako ga je prevario Muči i opasno zapretio. Spasao ga je Milan Borjan. Može to mnogo bolje šestica crveno-belih.

Nemanja Milunović 6 - Sasvim dobro je odradio zadatak i nije imao mnogo problema sa navalnim igračima Tirane. Deluje da će biti glavni Stankovićev čovek u odbrani u nastavku kvalifikacija.

Miloš Degenek 6 - Nije mnogo toga pokazao reprezentativac Australije. Doduše treba biti iskren i reći da je igrao na neprirodnoj pozciji levog beka. Zamenio ga je u nastavku Milan Rodić. Nema sumnje da se Degenek mnogo bolje oseća na poziciji štopera.

Mnogo korisniji je kada igra na prirodnoj poziciji štopera/Foto: N. Paraušić

Seku Sanogo 6,5 - Pokazao je u nekoliko navrata koliko je jak i siguran u pasu. Ipak, mora to fudbaler iz Obale Slonovače još jače i bolje. Zaradio žuti karton, a vrlo lako je mogao i crveni.  

Veljko Nikolić 6 - Debi zvezdinog deteta u Evropi. Nije se uplašio, pokušavao je da kreira napade sa Kangom. Bio je nešto bolji u drugom delu utakmice. Pokazao je u par navrata zašto se priča da je veliki talenat.

Gelor Kanga 6 - Ono njegovo. Dolazio je Gabonac uvek po loptu, često i grešio u predaji, ali mora da greši kada se stalno nudi i želi da igra sa loptom u nogama. Pokušao par puta iz daljine. Znaju svi da on to može mnogo bolje. Deluje da se još uvek nije u potpunosti uklopio u igru Zvezde.

Aleksandar Katai 6,5 - Asistirao kod gola Tomaneu. Pokazao je u par navrata kakav je majstor sa loptom. Fudbaler iz Srobrana je izveo pregršt kornera, jedan je morao biti pravi. Ipak, navijači Zvezde od njega očekuju golove.

Srđan Spiridonović 5 - Slabo izdanje popularnog Spidija. Pao je u formi Srbin iz Beča. Nije bilo njegove prepoznatljive energije. Izveo ga je Dejan Stanković već posle prvog poluvremena.

Tomane 7,5 - Konačano je uradio Portugalac ono što je njegov posao. Postigao je gol i to pobedonosni. Rvao se sa štoperima Tirane. Gosti su dobili tri žuta kartona i svaki im je pokazan posle faulova nad bivšim napadačem Tondele. Visio mu je promašen penal protiv Olimpijakosa nad glavom i nema sumnje da mu je laknulo.

Izmene:

Mirko Ivanić (od 46. minuta) 6 - Ubrzao je malo Zvezdinu igru momak iz Bačkog Jarka. Gledao je stalno gol rivala. Dobar Mirko Ivanić će mnogo značiti Zvezdi u nastavku sezone.

Milan Rodić (od 61. minuta) 6 - Mnogo opasniji su postali po levoj strani gosti kada je ušao Rodić. Osetilo se to u par navrata. Kada je spreman i zdrav, povremeni reprzeentativac Srbije je jako bitan šraf u timu iz Ljutice Bogdana.

Njegoš Petrović (od 83. minut) - Premalo vremena je proveo u igri da bi bio ocenjen. Ušao da dodatno ojača vezni red.

Dejan Stanković 6 - Ušla je Zvezda dobro u meč, ali je brzo pala i mučila se u nastavku. Deluje da je morao da krene sa Rodićem. Ipak, ne treba mu mnogo zameriti ovo mu je tek drugi meč kao treneru na evropskoj sceni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (18)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!