GUDELJ POSLE OSVAJANJA LE ZA "NOVOSTI": Rekao sam da kući nosimo pehar

N. ILjUKIĆ

25. 08. 2020. u 09:00

SEVILjA se pretplatila na pehar Lige Evrope. Ovu 2020. godinu bi mnogi na svetu i pogotovo u Španiji da bace u zaborav, ali fudbaleri Sevilje su se okitili šestim peharom u svojoj istoriji koji su počeli da osvajaju još 2006.

ГУДЕЉ ПОСЛЕ ОСВАЈАЊА ЛЕ ЗА НОВОСТИ: Рекао сам да кући носимо пехар

FOTO: AP

Jedan Srbin je bio deo velikog spektakla u finalu koje se igralo u Kelnu i u kojem je pao moćni Inter (3:2). Nemanja Gudelj (28) je za "Novosti" govorio o sezoni koju je u mnogim zemljama Evrope i sveta "pojela" korona, ali će je Sevilja pamtiti i po lepim stvarima.

- Inter je moćan tim, svake godine se u Italiji bori za naslov prvaka, u finalu je protiv nas krenuo silno, poveo veoma rano, ali smo uspeli da se oporavimo i slavimo na kraju. Ja sam se dve nedelje pred finale oporavljao od virusa korona, ali pošto nisam imao teže simptome, radio sam kod kuće u izolaciji i spreman doputovao u Nemačku - počinje Gudelj priču za "Novosti".

Momak koji je iz sjajne sportske porodice, u kojoj je otac Nebojša nekadašnji as Partizana, sada trener u Kini, brat Dragiša profesionalac u Gimaraešu, a sestra Vanja sjajan teniski talenat, ima izuzetnu podršku i od majke Olje koja vrlo dobro zna da je u okruženju pobednika i šampiona.

- Porodica je uvek bila oslonac za sve Gudelje. Ta podrška je u stvari najbolja motivacija. Slična stvar je i sa Seviljom. Ceo klub i cela ekipa zaista funkcionišu kao jedna velika porodica. Osećam to izuzetno dobro, zato mi i prija u klubu i zato nam je sezona bila nezaboravna - dodaje Gudelj koji je pre Sevilje nosio dresove Brede, AZ Alkmara, Ajaksa, kineskih Tjanđina i Gvanžua, zatim i lisabinskog Sportinga.

Finale sa Interom je priča za sebe...

UVEK RADO ZA SRBIJU!

NEMANjA Gudelj je na spisku selektora Srbije Ljubiše Tumbakovića za start nove Lige nacija i mečeve sa Rusijom u Moskvi 3. septembra i Turskom u Beogradu 6. septembra.

- Iako sam od kluba dobio dve nedelje odmora, doći ću u Beograd veoma brzo da i pre prozivke individualno treniram. Uvek se obradujem pozivu, jer je dres Srbije za svakog igrača čast i obaveza - kaže Gudelj.

- Finale smo zaista odigrali srcem i sve je ispalo kako treba. Došao sam naknadno u Nemačku, a doček u hotelu je bio kao iz bajke. Svi igrači, predsednik i trener su mi priredili iznenađenje u hotelu. Napravili su špalir i aplaudirali mi. Jedva sam savladao emocije. Pamtiću to celog života. Zamolio sam ih samo da se kući vratimo sa peharom - kaže Gudelj.

I još jedna stvar u vezi sa Interom i trenerom Sevilje Lopetegijem. Već dve sezone "neroazuri" iz Milana "merkaju" Nemanju Gudelja, ali od odlaska na Apenine očigledno neće biti ništa.

- U Sevilji mi je prelepo, a saradnja sa trenerom Lopetegijem mi izuzetno prija. Ostaću u klubu u kojem tek ima izazova. Pred nama je Liga šampiona i nova sezona u Španiji. Žao mi je samo što zbog mera opreza nismo mogli da pehar Lige Evrope iznesemo u centar Sevilje pred naše navijače - zaključuje Gudelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)