FINALE LIGE ŠAMPIONA: Tim snova ili mašina za golove

Boris Antić

23. 08. 2020. u 08:10

PRAVEDNIJE, lepše i spektakularnije finale Lige šampiona 2019/2020. nije moglo da bude. Moćni timovi PSŽ i Bajern će večeras (21.00, RTS 1, Arena 1) na stadionu Benfike u Lisabonu, u tišini, bez prisustva publike, odlučiti ko će naslediti Liverpul na evropskom tronu.

ФИНАЛЕ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Тим снова или машина за голове

FOTO: AP

Za šeike sa "Parka prinčeva" ovo je najvažniji dan. "Sveci" su prvi put u istoriji ušli u finale i sada žele da odu do kraja i na pola veka postojanja da donesu najvredniji pehar u Grad svetlosti.

Klub iz Pariza je mnogo bogatiji od nemačkog. To se vidi i u činjenici da je samo za dve nejveće zvezde, Nejmara i Kilijana Mbapea, platio obeštećenje od 380 miliona evra. Ipak, kada počne meč, brojke više ništa ne znače.

- Apsolutno jedina želja je da postanemo prvaci, i samo o tome razmišljamo - kaže Tomas Tuhel, trener PSŽ. - Moramo da ostanemo skoncentrisani, da racionalno razmišljamo, da se maksimalno spremimo kao za svaku utakmicu. Naravno, to nije lako, svi smo veoma uzbuđeni.

ZANIMLjIVOSTI

- PSŽ je 41. klub koji je ušao u finale i pokušaće da bude 23. osvajač.

- Skor Bajerna u finalima je polovičan, pet pobeda i pet poraza.
- Ko osvoji LŠ, igraće protiv Sevilje 24. septembra u Superkupu u Budimpešti.

Strategu "svetaca" idejama će se suprotstaviti još jedan Nemac, Hansi Flik, koji je Bavarce pretvorio u mašinu za pogotke. Na putu do finala, Bajern je redom gazio, zabeležio svih deset pobeda, uz fantastičan golgeterski skor - 42 pogotka.

Najefikasniji je bio Robert Levandovski sa 15, koji se upisao u strelce na svakom susretu. Odlične saradnike imao je u Toamsu Mileru, Alfonsu Dejvisu, Seržu Gnabriju... i kada ova ekipa krene u napad, skoro je nemoguće se odbraniti.

Kvote UZ NEMCE

PREMA kvotama čuvene britanske kladionice "Vilijem Hil", do trofeja će stići iskusnija ekipa u ovakvim utakmicama.

Koeficijent da će Nemci trijumfovati je 1,50, dok je na Francuze 2,50.

- Znamo da PSŽ ima veoma brze fudbalere. Moramo da dobro organizujemo odbranu i da napravimo pritisak na njih, kada imaju loptu - kaže Flik. - Svesni smo protiv kako kvalitetne ekipe igramo, ali dobro se zna da imamo naše adute.

Biće ovo deveti međusobni duel PSŽ i Bajerna, i skor je na strani Francuza - 5:3 u pobedama. Sve su to bili dueli u grupnoj fazi i ovo je prvi u kom je ulog pisanje zlatnih stranica istorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati