TRAJE BORBA ZA ŽIVOT TRENERA IZ JAGODINE: Stefan u indukovanoj komi

Novosti online

19. 08. 2020. u 21:32

TRENER mlađih kategorija FK Jagodina Stefan Pavlović, koga je u utorak uveče na terenu tokom treninga udario grom, prebačen je u teškom stanju iz Jagodine u toku popodneva na Vojnomedicinsku akademiju, kažu u opštoj bolnici.

ТРАЈЕ БОРБА ЗА ЖИВОТ ТРЕНЕРА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Стефан у индукованој коми

Privatna arhiva

Pavlović, koji je bio klinički mrtav kad su ga dovezli u bolnicu, posle ukazane prve pomoći u Opštoj bolnici u Jagodini, prebačen je u pratnji ekipe anesteziologa na VMA, gde se nalazi u stanju indukovane kome i lekari čine sve da mu spasu život.

Na društvenim mrežama već se uveliko vodi polemika zašto je trening uopšte održan ako je već bilo najava nepogoda i grmljavine. U klubu kažu da uvek kada je nevreme sklone decu sa terena, ali da prošle večeri ništa nije ukazivalo na udar groma.

Kako je za “Večernje novosti” u utorak rekao trener mlađih selekcija FK Jagodina Goran Jović, u trenutku kada se tragedija dogodila nije bilo grmljavina, a ni nevremena.

- Stefan je trenirao decu uzrasta od 9 i 10 godina. Odjednom je udario samo jedan grom i to pravo u Stefana koji je odmah pao. Svi smo bili u šoku, ali smo brzo reagovali. Pritrčali su svi treneri i neki roditelji, davali su mu veštačko disanje i ukazali prvu pomoć. Roditelji su utrčali na teren da bi uzeli svoju decu, a deca su potrčala ka roditeljima. Hitna pomoć je došla za pet, šest minuta i odmah su ga odvezli u Opštu bolnicu - ispričao je Jović za "Novosti".

Indukovana koma je postupak koji se najčešće koristi kod teških povreda mozga. Ona se uvodi kod teško obolelih pacijanata, kada je potrebno da mu se pruži dodatno vreme za oporavak, jer bi bez nje ubrzo izgubili život.

Indukovana koma se od obične razlikuje po tome što je izazvana lekovima, pa se ukidanjem lekova pacijent, na odluku lekara, budi iz kome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!