ZVEZDINA "PETARDA": Ben i Ivanić se poigravali sa Evropom (FOTO/VIDEO)

Novosti online/Z.Ćorović

18. 08. 2020. u 20:14 >> 22:53

OD STARTA silno, očekivano.

ЗВЕЗДИНА ПЕТАРДА: Бен и Иванић се поигравали са Европом (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: M. Vukadinović

Crvena zvezda je rafalima Bena i Ivanića, u pet koraka preskočila skromnu Evropu i prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona – 5:0 (2:0). Ko će joj biti rival u drugoj rundi sledećeg utorka, znaće se posle sutrašnjeg susreta između Dinama Tbilisija i Tirane. Voljom žreba, Zvezda će biti gost i sigurno će imati mnogo teži zadatak od ovog. Opet u jednom meču,  gde god igrala, u Gruziji ili Albaniji.

Procena Dejana Stankovića da Bena gurne u sam špic, pokazala se kao pogodak u centar. Napadač sa Komora je bio ubedljiv, spretan i konkretan, pa je het-trikom  završio meč.

Iako je na kraju trijumf bio siguran i ubedljiv, srpski šampion nije lako otključao bravu autsajdera.  Kad nije bilo navijača, ispalo je da je crveno-bele kod vođstva pogurao pomoćni bugarski sudija Ivo Kolev jer nije signalizirao čist ofsajd. Ipak, razlika u klasi dve ekipe je ogromna, tako da je taj poklon samo ubrzao najvljen potop gostiju.    

Neobično je bilo na „Marakani“. Prazne stolice caklile su se okupane pljuskom pod snažnim zracima reflektora, ogroman stadion sa svih strana zjapio je prazan. Kao da se i on pitao kako to da nema nikoga da gleda Zvezdinu premijeru na evropskoj sceni. Pesme navijača odjekivale su sa zvučnika pre utakmice i na poluvremenu.

Foto: M. Vukadinović

Falila je podrška sa tribina da se lakše probije gibraltarski zid.   Igralo se dosta rastrzano sve do 12. minuta, kada su crveno-beli stvorili prvu stopostotnu priliku. Ivanić se odlično ubacio po levoj strani, pa lepo zalomio čuvara i centrirao. Iako je dobio zicer na tacni,  Ben se obrukao, promašio je sa peterca prazan gol. Ni njemu nije bilo jasno kako, pa  se u čudu uhvatio za stativu. Verovatno ga je ovaj ćorak mnogo iznervirao, pa je verovatno i zbog toga posle „eksplodirao“.

Stanković ništa nije hteo da eksperimetntiše i u evropskoj premijeri je izveo trenutno najjači tim, uprkos što je rival skromnih mogućnosti . Od starta je trener crveno-belih ukazao priliku Geloru Kangi sa namerom da ubrza akcije i „oseti“ ekipu, pošto je u prvih četiri kola samo jednom ušao sa klupe.  Kako je utakmica odmicala, tako su se gosti upornije branili. Zamalo da iznenade u 27. minutu, uspeli su opasno da zaprete. Galjardo je sa desetak metara šutirao preko gola i posle toga se dobro čulo kako Borjan kritikuje svoje saigrače.  

ZABUNA SA SUDIJAMA

UEFA je dan pre utakmice zamenila arbitre, pa je umesto kiparske, večerašnji duel između Crvene zvezde i Evrope sudila bugarska trojka na čelu sa Volenom Činkovom, kome je ovo bio debi u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Pretpostavlja se da je razlog ove odluke to što je Milorad Mažić nedavno postao komesar za suđenje na Kipru i da su rokade izvršene da ne bi došlo do sukoba interesa.     

Prodor i šut Spiridonovića u 34. minutu doneli su korner  iz koga je Zvezda postigla sporan gol. Ben se našao usamljen na drugoj stativi, ofsajd je bio očigledan, ne i za pomoćnika koji ne diže zastavicu i pomaže domaćinu – 1:0. U prvi mah činilo se da je i drugi pogodak u 44. minutu „uleteo“ iz nedozvoljene pozicije. Šutirao je Degenek, Ben je skrenuo loptu u mrežu, samo što je ovoga puta pomoćni arbitar  bradonja  doneo ispravnu odluku.

Samo jedan tim igrao je u drugom poluvremenu. Konstantan pritisak crveno-belih sa brzim akcijama, ostavili su goste iz Gibraltara bez daha. Novajlija Spiridonović je u 53. minutu sjajno pobegao i asistirao Benu da neometan iz blizine i treći put zatrese mrežu, a Stanković je kod klupe grlio i ljubio štopera Milunovića jer je majstorski izneo loptu i uputio vrhunski  pas u začetku akcije.

SPEC.

SVIH šest večerašnjih utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona pobedili su domaćini 

Finiš meča protekao je u znaku Mirka Ivanića. Prvo je u 78. minutu lukavo ukrao loptu i rutinski prevario golmana gostiju. Za odličnu partiju nagrađen je još jednim pogotkom kada se odlično se ubacio i stavio tačku na efektnu evro-premijeru crveno-belih.

BAJERN  ZVEZDIN ADUT

CRVENA zvezda je bliža nego ikada da bude nosilac i u žrebu za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Uslov za to je sada veoma realan i nalazi se u rukama silnog Bajerna. Prva dobra vest stigla je iz Belorusije, Brest je neočekivano eliminisao Astanu, koja je imala prednost u odnosu na crveno-bele. Sada je sigurno, ukoliko Bavarci sutra izbace Lion, Zvezda postaje nosilac u trećem kolu, što znači da se u ovoj jako važnoj rundi ne može sastati sa Seltikom, Olimpijakosom, zagrebačkim Dinamom ili Jang Bojsom.   

C. ZVEZDA – EVROPA 5:0 (2:0)

STRELCI: Ben u 35, 44.  i 52. i Ivanić u 78. i 87. minutu. Stadion: „Rajko Mitić“. Bez gledalaca: Sudija: Volen Činkov (Bugarska) 6.
C. ZVEZDA: Borjan - - Gobeljić 7, Milunović 7,5, Degenek 7, Rodić 7 (od 46. Gajić 7) - Sanogo 7 (od 74. Vulić), Kanga 7, Ivanić 7,5 – Spiridonović 7 (od 68. Tomane), Katai 7, Ben 8.
EVROPA: Munjoz 6 – Badr 5, Kasado 5, Aviles 5, Olivero 5 – Voker 6,  Rosa 5, Alvarez 5 (od 70. Kviljo -), Galjego 5 – Galjardo 6, Domingez 5.
IGRAČ UTAKMICE: Ben (C. zvezda) .

Foto: M. Vukadinović

TOK MEČA:

SASTAVI TIMOVA:

ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić – Sanogo, Ivanić – Katai, Kanga, Spiridonović – Ben

EVROPA: Munjoz – Olivero, Karaskal, Olmo, Badr – Vili Galjeho, Kortez, Rosa, Voker – Huanpe, Galjardo

PRVO POLUVREME

1. MINUT - Utakmica u Beogradu je počela.

5. MINUT - Nema previše uzbuđenja na samom startu. U timu Zvezde lopta, za sada, najviše u Kanginim nogama.

Foto: M. Vukadinović

9. MINUT - Kanga se fintom oslobodio čuvara, loše je šutirao, Ben je krenuo na loptu, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu.

12. MINUT - Veliki promašaj Bena. Ivanić je sjajno prošao po strani, poslao idealan centaršut za Bena koji je ostao potpuno sam na nekoliko metara od gola, glavom je šutirao pored stative.

17. MINUT - Prvi pokušaj imala je Evropa u 17. minutu. Vili Galjeho se oprobao sa oko 20 metara, pravo u Borjana.

19. MINUT - Neoprezan start Korteza na Gobeljiću, bugarski sudija Činkov je pokazao prvi žuti karotn na meču. Posle centaršuta se oprobao Ivanić, lopta je pogodila defanzivca gostiju, lak posao za golmana Munjoza.

26. MINUT - Uglavnom se igra pred golom Evrope. Zvezda kontroliše ritam, ali ne uspeva da nađe put do gola

34. MINUT - Greška odbrane gostiju, Spiridonović se izborio za poziciju, uspeo da šutira, golman Munjoz je dobro intervenisao.

35. MINUT - GOOOOL! Ben je konačno zatresao mrežu. Posle šuta Spiridonovića je usledio korner. Velika gužva u petercu, lopta je, uz malo sreće, došla do Bena koji je lako sa nekoliko metara poslao loptu u praznu mrežu. Igrači Evrope su tražili ofsajd, sudije nisu reagovale.

38. MINUT - Odlična akcija Zvezde, Katai ostavlja za Rodića koji ne centrira dovoljno dobro, lopta je bila previsoka za Kangu.

42. MINUT - Katai šalje povratnu loptu koja dolazi do Kange, uspeo je da se namesti, ali je pogodio spoljni deo mreže. Nedugo zatim se Voker oprobao na drugoj strani, Borjan je ispustio loptu posle šuta, ali nije bilo nikoga da naleti, pa je čuvar mreže Zvezde imao dovoljno vremena da ispravi grešku.

44. MINUT - GOOOOL! Zvezda je duplirala prednost. Duga akcija srpskog tima, Degenek je probao da šutira, slabo je to uradio, Ben je skrenuo loptu u mrežu. Ponovo su igrači Evrope tražili ofsajd. Sudija iz Bugarske nije reagovao. Protesti nisu urodili plodom. Rosa je zbog toga dobio žuti karton. Usporeni snimci su pokazali da su igrači Evrope kasnili sa izlaskom i da nije bilo nedozvoljene pozicije.

45. MINUT - Poluvreme. Zvezda ima dva gola prednosti na pauzi.

DRUGO POLUVREME

46. MINUT - Utakmica je nastavljena. Stanković je odmah napravio promenu. Umesto Rodića je ušao Gajić. Gobeljić i Gajić će zameniti mesta na bekovskim pozicijama.

52. MINUT - Het-trik Bena. Milunović je poslao sjajnu loptu u prostor, Spiridonović bio snažniji u duelu, poslao loptu za Bena koji je rutinski smestio u mrežu i postigao svoj treći pogodak na meču.

58. MINUT - Još jedna dobra prilika za Zvezdu, Munjoz je ovog puta bio na mestu i sprečio novi pogodak.

63. MINUT - Dvostruka promena kod gostiju, ušli su Dimas i Polako umesto Vilija i Galjarda.

Foto: M. Vukadinović

68. MINUT - Drugu promenu pravi Stanković, umesto Spiridonovića je ušao Tomane. To znači da će se Ben pomeriti na poziciju krila, jer će Tomane biti centarfor.

70. MINUT - Nova odlična prilika za Zvezdu. Ivanić je slabije šutirao, lopta je došla pravo do Kataija koji je iz odlične pozicije promašio prazan gol.

74. MINUT - Još jedna promena u srpskom timu, umesto Sanoga je ušao Vulić.

77. MINUT - Kanga je u svom stilu pokušao iz daljine, šutirao je snažno, ne i dovoljno precizno. Već u sledećem napadu se oprobao i Vulić, slično kao Kanga, dovoljno jako, ne i precizno.

79. MINUT - Gonzales se poigravao, Ivanić je ukrao loptu, izašao sam pred golmana i matirao ga lako.

80. MINUT - Mogao je i Kanga da se upiše u strelce. Sjajan potez Kataija,posle šuta Gobeljića je lopta došla do Kange koji je odlučio da se poigrava previše sa rivalima. Udarac je blokiran, tražio je penal, pokazujući da je jedan igrač gostiju igrao rukom, bugarski arbitar je samo odmahnuo rukum i pokazao da se igra nastavi.

84. MINUT - Katai je uzeo loptu, prošao, izgubio je, pa je vratio i izborio se za šut, ali nije pogodio, Munjoz je odlično odbranio.

88. MINUT - "Petarda". Ben je sjajno prošao po strani, poslao sjajan pas u peterac, Ivanić je pogodio drugi put na meču.

90. MINUT - Katai je izveo slobodan udarac, malo preko prečke je lopta otišla. Igraće se još tri minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)