PLANETA ŽALI ZBOG ATALANTE: Klub iz Bergama se na herojski način oprostio od LŠ

M. Jovanović

13. 08. 2020. u 19:07

NAVIJAČI kluba iz Bergama dugo će pamtiti 2020. godinu tokom koje je njihov grad tugovao i radovao se u isto vreme.

ПЛАНЕТА ЖАЛИ ЗБОГ АТАЛАНТЕ: Клуб из Бергама се на херојски начин опростио од ЛШ

Foto: Tanjug/David Ramos/Pool Photo via AP

Tugovao zbog virusa korona, koji je odneo mnoge živote u tom okrugu, a radovao se zbog Atalante koja je dobrom igrom mamila osmehe i simpatije ljubitelja fudbala u celom svetu i tako ostavila dubok trag. Maltene, cela planeta žali što je sinoć italijanska ekipa nesrećno poražena u četvrtfinalu LŠ od PSŽ u Lisabonu (1:2).

- Ja mojim igračima mogu samo da se zahvalim. Bili smo blizu, tako blizu... Ali, detalji su ti koji odnose prevagu u mečevima Lige šampiona. Neki slobodni udarci, neki momenti, neke situacije... na njih mislim kada kažem da oni određuju ko prolazi dalje, a ko ne - istakao je trener Atalante Đan Pjero Gasperini, čiji je tim vodio do 90. minuta.

Sa trenerom se složio i Martin de Ron, vezista tima iz Bergama.

- Dobro smo igrali u prvom poluvremenu, tada smo baš namučili Parižane, jer smo ih pritisli i stvarali šanse. U drugom delu meča smo se malo povukli. Protiv njih i morate da se branite sa svih 11 igrača, što smo mi i činili, ali smo onda doživeli nesrećne momente na kraju. U ovom trenutku, to je baš bolno. Znam da su svi ponosni na naš tim, na ovaj klub, ali sada osećam razočaranost. - rekao je De Ron.

NEJMAR: MI SMO PORODICA

FUDBALER Pari Sen Žermena, Nejmar, bio je jedan od najzapaženijih igrača na meču protiv Atalante.

- Nisam ni pomislio da ćemo biti eliminisani. Idemo u finale, to želimo, pa trofej. Bilo je teško, ali mi smo odličan tim i prava porodica - istakao je Brazilac.

Za prolaskom u polufinale žalio je i nesuđeni heroj, strelac Mario Pašalić.

- Šteta! Bili smo tako blizu, ali... To je Liga šampiona. Tu prolaze baš takve ekipe, one koje mogu dati dva gola u dva minuta. Razočaranje je tu, utučeni smo i žalosni, ali sada želimo da se pripremimo za iste ovakve nastupe u LŠ sledeće sezone. Napravili smo sve što smo mogli... Ekipe sa ovoliko individualnog kvaliteta mogu vas poraziti u bilo kojem trenutku. Dokazali smo da se možemo boriti s najjačim evropskim klubovima, pokušaćemo biti takvi i sledeće sezone koja će ubrzo doći - rekao je Pašalić.

Ovogodišnji rezultati daju Atalanti za pravo da pred svima stoji nadmena i da se ekipe koje imaju ogroman budžet pred njom crvene. Ove sezone zauzela je visoko treće mesto u Seriji A i umalo nije pomrsila konce apsolutnom gospodaru Italije Juventusu. Pored dobrih partija u domaćem prvenstvu "boginja provincije" je zabeležila zapažen rezultat i u Evropi, iako je na evropski put krenula veoma loše. U grupi sa Mančester sitijem, Šahtjorom i Dinamom iz Zagreba osvojila je samo sedam bodova, doživela dva teška poraza od Dinama (4:0) i Mančester sitija (5:1), ali je u poslednjem kolu grupne faze izbegla eliminaciju.

U osmini finala lako je izbacila Valensiju i tu je pridobila srca mnogih gledalaca širom sveta. Onda je došao PSŽ, sa zvezdama poput Nejmara, Mbapea i Ikardija. Pravi susret Davida i Golijata. Iako su svi ljubitelji fudbala posmatrali Atalantu kao potencijalno iznenađenje i tim koji iz senke može da se domogne trofeja Lige šampiona, ona je ipak u tome sprečena jer su Parižani bili prevelik zalogaj.

Zanimljivo je da se strateg plavo-crnih, Gasperini, odlučio za ofanzivnu taktiku i nije "parkirao autobus" ispred gola, iako je imao naspram sebe tim koji je tri puta skuplji od njegovog. I to je dokaz zbog čega je Atalanta toliko voljena ove sezone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!