JUNAJTED I INTER ŽELJNI PEHARA: Večeras počinju utakmice "Fajnal-ejt" Lige Evrope u četiri nemačka grada

B. Antić

10. 08. 2020. u 08:11

ZAVRŠNICA Lige Evrope, koja se igra bez publike i u izmenjenom formatu u četiri nemačka grada, počinje večeras (21.00) utakmicama četvrtfinala.

ЈУНАЈТЕД И ИНТЕР ЖЕЉНИ ПЕХАРА: Вечерас почињу утакмице Фајнал-ејт Лиге Европе у четири немачка града

Foto: AP/Tanjug

"Fajnal-ejt" će danas otvoriti dueli Mančester junajteda i Kopenhagena (Keln), odnosno Intera i Bajera iz Leverkuzena (Diseldorf), a preostala dva susreta se igraju sutra: Šahtjor - Bazel (Gelzenkirhen), Vulvs - Sevilja (Duizburg).

Prema kvotama kladionica, "đavoli" Nemanje Matića su favoriti takmičenja (2,87), koje se do kraja igra na ispadanje u jednom meču. Junajted je jednom osvojio LE, 2017. godine, i od tada mu traje trofejni post na svim frontovima.

- Taj podatak nam daje veliki motiv - kaže menadžer Mančestera Ole Gunar Solskjer. - Takođe, i ja lično imam želju da dođem do prvog pehara kao trener Junajteda. Mnogo sam ih osvojio kao igrač, ali to je nešto drugo. Ako uspemo da budemo najbolji u Nemačkoj, mislim da će mi to biti najvažnija pobeda u profesionalnoj karijeri.

S druge strane, Kopenhagen, koji je Crvena zvezda pre godinu dana izbacila iz kvalifikacija za Ligu šammpiona, prvi put je u četvtrtfinalu. Zanimljivo je da još od 1997. nijedan danski tim nije bio u ovoj fazi turnira, bilo kog UEFA takmičenja.

"Đavoli" su tri godine bez trofeja, a Inter čak devet, od 2011, kada je u vitrine uneo Kup Italije. Za početak, milanskim plavo-crnima na putu stoji Bajer, kome je više od pola ekipe sjajni ofanzivac Kai Haverc. Ovo je sudar bivših osvajača LE ili Kupa UEFA, budući da je Inter slavio 1991, 1994, 1998, a "aspirini" 1988.

Poznat je kostur do kraja, tako da će Junajted ili Kopenhagen na boljeg iz duela Sevilja - Vulvs, dok će Inter ili Bajer igrati sa pobednikom susreta Šahtjor - Bazel.

Bajer i Kopenhagen, kao i Bazel i Vulvsi, na ovaj turnir nisu došli samo zbog pehara, već i zbog vize za Ligu šampiona, što donosi trijumf u finalu u Kelnu 21. avgusta. Ostali već imaju kartu za elitu.

RASPORED 1/4

PONEDELjAK
M. junajted - Kopenhagen 21.00
Inter - Bajer L. 21.00

UTORAK

Šahtjor - Bazel     21.00
Vulvs - Sevilja 21.00

POLUFINALE

NEDELjA (16. avgust): Pobednik 4 - Pobednik 1 21.00
PONEDELjAK (17. avgust): Pobednik 2 - Pobednik 3 21.00

Finale - 21. avgusta (21.00)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)