IZNENAĐUJUĆA ODLUKA MILORADA MAŽIĆA: Najbolji srpski sudija završio karijeru, ima novi posao

V. N.

05. 08. 2020. u 10:13

NAJPOZNATIJI srpski sudija Milorad Mažić više neće deliti pravdu na fudbalskim terenima.

ИЗНЕНАЂУЈУЋА ОДЛУКА МИЛОРАДА МАЖИЋА: Најбољи српски судија завршио каријеру, има нови посао

Milorad Mažić foto: M.V.

Mažić je odlučio da pištaljku okači o klin, ali daleko od toga da će mirovati. Naprotiv, potpisaće dvogodišnji ugovor sa sudijskom organizacijom na Kipru, gde ga čeka vodeće mesto.

Zbog pandemije virusa korona, kineske vlasti nisu dale dozvolu arbitrima iz Evrope da se vrate u najmogoljudniju zemlju na svetu i sude tamošnjim timovima. I dok bude sedeo u funkcionerskoj fotelji u Nikoziji, Mažić će moći stalno da se podseća na bogatu karijeru.

Sudio je u finalu Liga šampiona 2018. između Liverpula i Real Madrida, kao i Superkupa Evrope gde su igrali Sevilja i Real. Pored klupskog fudbala, imao je velikih uspeha i u reprezentativnom, pošto je u ulozi glavnog sudije delio pravdu na Svetskom prvenstvu 2018. u Rusiji, zajedno sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem, kao i u finalu Kupa konfederacija između Nemačke i Čilea 2017.

U srpskom fudbalu se istakao kao glavni arbitar na čak 14 večitih derbija, a prošle godine je prihvatio lepu ponudu iz kineske lige. I tamo je potvrdio klasu, pošto su ga izabrali za najboljeg sudiju prvenstva, čime je postao jedini stranac u istoriji kome je to pošlo za rukom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)