"MARAKANA" JE MOJA KUĆA: Kanga zadužio crveno-belu "osmicu", uz spektakularnu promociju na stadionu "Rajko Mitić"

Z. Ćorović

31. 07. 2020. u 13:40 >> 22:45

PRVI put se u istoriji Crvene zvezde desilo da se promocija nekog pojačanja organizuje na travnatom tepihu "Marakane".

МАРАКАНА ЈЕ МОЈА КУЋА: Канга задужио црвено-белу осмицу, уз спектакуларну промоцију на стадиону Рајко Митић

Foto: Z. Ćorović

Tu čast imao je povratnik Gelor Kanga. Što zbog korone i preporuke da okupljanja budu na otvorenom prostoru, ali više zbog toga što su u klubu želeli da naprave mini-spektakl, Gabonac je u petak imao status zvezde dok se slikao sa "osmicom" na crveno-belom dresu i pimplovao loptu pred tridesetak novinara i foto-reportera.

- Zadovoljan sam što sam ponovo tu. Osećam se kao da sam opet kod kuće. Vratio sam se zbog dobrih odnosa sa ljudima iz kluba, kao i zbog ambicija koje su mi nagovestili pri razgovorima. Trudiću se da doprinesem što više mogu. Poznati su mi svi ciljevi koje sa sobom nosi dres Crvene zvezde, a mislim da moje iskustvo može da bude važan faktor na putu do njihovog ostvarivanja. Spreman sam - rekao je Kanga na predstavljanju.

U Zvezdi su se baš potrudili da sve bude dobro organizovano. Na atletskoj stazi napravljena je improvizovana bina sa mikrofonima, veliki suncobrani i flašice sa vodom štitili su donekle od nesnosne toplote. Lipsalo bi se od vrućine da nije bilo povremenog pirkanja vetra. Gabonac, u beloj košulji dugih rukava sa dve crne pruge, brisao se maramicom dok je odgovarao na pitanja.

- Nisam imao mnogo prilike da razgovaram sa trenerom Dejanom Stankovićem, s obzirom na to da sam tek došao. Kao igrač, ostvarivao je velike rezultate i uspehe, a kao trener, čini se da bi to mogao da ponovi. Imaćemo priliku da se bolje upoznamo. Što se ekipe tiče, imamo dosta mladih igrača. Nadam se da ćemo kroz dobar rad uspeti da ostvarimo rezultate i ispunimo ciljeve, a to su titula i plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja - rekao je Kanga, koji je u prethodnom periodu u Zvezdi odigrao 59 utakmica i postigao 13 golova.

Kanga je potpisao ugovor na dve plus jednu godinu. Zadužio je "stari" dres sa brojem 8 koji je do sada nosio Marko Ivanić, a crnogorski reprezentativac je dobio nazad svoju omiljenu "četvorku".

VOLI DA PREUZIMA ODGOVORNOST

SPORTSKI direktor crveno-belih Mitar Mrkela srdačno je poželeo novu dobrodošlicu starom znancu.

- Kangu nema potrebe posebno predstavljati, svi ga dobro znate. Kod nas je imao dve sjajne sezone, bio je odličan i u praškoj Sparti. Odlučili smo da ga vratimo zbog karaktera i sposobnosti da preuzme odgovornost na sebe kad je najteže i najvažnije. Nadam se da će i u drugom mandatu u Beogradu imati toliko uspeha - istakao je Mrkela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!