NA IZLAZNIM VRATIMA “MARAKANE”: Gavrić glavna meta Atalante, Degenek pregovara sa Spartakom

Z. Ćorović

29. 07. 2020. u 20:11

NOVAC se ovog leta samo izvlačio iz klupske kase, vreme je da se i nešto stavi u nju.

НА ИЗЛАЗНИМ ВРАТИМА “МАРАКАНЕ”: Гаврић главна мета Аталанте, Дегенек преговара са Спартаком

Foto: N. Paraušić

Prvi veći odlazak sa "Marakane" u najavi je transfer Željka Gavrića. Atalanta iz Bergama, koja je doživela renesansu ove sezone u Seriji A, a naredne će igrati u Ligi šampiona, zainteresovana je da dovede najvredniji Zvezdin biser i po prvim informacijama, Italijani su spremni da za njega izdvoje četiri miliona evra.

Da nije ovih nevolja sa koronom, Gavrićeva vrednost bi sigurno bila veća. Cene padaju, fudbalsko tržište je sve surovije i probirljivije, takvi su i kupci koji dolaze da pazare u Srbiju. Godinama iz nje "čupaju" najmirisnije fudbalske pupoljke i jedino su spremni da dobro plate za te momke koji mnogo obećavaju. Jedan od njih je i Željko Gavrić, koji u svojoj klasi odskače brzinom i prodornošću. Atalanta ga je pratila i dok je bio u Grafičaru na kaljenju i čim se dobro snašao u prvom timu crveno-belih, želi da ga zgrabi pre ostalih.

Gavrić je zimus prekomandovan u prvi tim, šansu mu je dao novi trener Dejan Stanković. Odigrao je 11 utakmica u prolećnom delu, postigao jedan gol i zabeležio dve asistencije. Kako stvari stoje, na tome će stati. Teško će se zadržati, jer je sem Atalante zainteresovano još nekoliko klubova, moguće je da se pojavi neko ko je još izdašniji.

DEGENEK PREGOVARA SA SPARTAKOM

MOSKOVSKI Spartak želi da dovede Miloša Degeneka, posle početnog inetersovanja ušlo se u pregovore koji postaju sve ozbiljniji. Ukoliko dođe do dogovora, Crvena zvezda bi inkasirala oko tri miliona evra, ali i ostala bez važnog aduta u borbi za Ligu šampiona.

Ova finansijska politika, bazirana na prodaji najdarovitijih fudbalera, nikada se neće sviđati nijednom navijaču. Međutim, od nečega se moraju platiti i, za naše uslove, skupi dolasci Kataija, Spiridonovića i Kange. Crvena zvezda se pred novu sezonu pojačala trojicom proverenih, iskusnih igrača i sa njima će krenuti na treću uzastopnu Ligu šampiona. Balansiranje sa kupovinama i prodajama je donelo Zvezdi odlične rezultate proteklih godina, uprkos tome što je bilo i loših procena sa dovođenjem stranaca.

Pored Gavrića, u Crvenoj zvezdi za bogatije kupce ima još interesantnih mladih nada, poput Njegoša Petrovića, Veljka Simića, Andrije Radulovića... Cena im je slična i svi su na prodaju u slučaju dobre ponude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!