POČINJE I KINESKA LIGA: Stroga pravila kretanja za sve aktere - samo hotel i teren do septembra

B.A.

24. 07. 2020. u 21:11

RELACIJA kuća - posao, odnosno hotel - teren, biće jedina stavka u životima fudbalera prvoligaša u Kini, gde s pet meseci zakašnjenja danas počinje nacionalno prvenstvo.

ПОЧИЊЕ И КИНЕСКА ЛИГА: Строга правила кретања за све актере - само хотел и терен до септембра

Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

I ovakvo strogo ograničenje važiće do 29. septembra, kada se završava ligaški deo, koji će se igrati po originalnom "kineskom modelu".

Zbog predostrožnosti, liga je podeljena u dve grupe sa po osam timova, i igraće se samo u dva grada, u Dalijenu i Sužuu. Svi igrači, članovi stručnog štaba, sudije i prateće osoblje živeće u hotelima i imaće striktna pravila kretanja, što u prevodu znači da će moći da izlaze samo na treninge i utakmice. Neće smeti ni da se viđaju sa članovima porodice u tom periodu. Fudbalski savez je zapretio oštrim merama ukoliko se budu kršila pravila, tako da je moguće i izbacivanje kluba iz takmičenja.

Dobra vest je da je u sredu svih 1.870 učesnika šampionata bilo negativno na koronu. I dalje će se voditi računa o tome, tako da će se svako testirati jednom nedeljno dok traje prvenstvo. Tokom pauze, jedna od najvećih zvezda, Belgijanac Maruan Felaini je bio zaražen u januaru, ali se oporavio. Od velikih asova, akteri Superlige biće i Brazilci Oskar, Hulk i Paulinjo, kao i nekadašnji član Zvezde i Partizana Kleo, Austrijanac srpskog porekla Marko Arnautović, Slovak Marek Hamšik, Izraelac Eran Zahavi...

Što se tiče takmičarskog dela, iz obe grupe će proći po četiri najbolja tima, i posle će se igrati po kup sistemu do finala. Pehar brani Gvangdžou Evergrande.

VUKOVIĆ I TOŠIĆ

OD srpskih fudbalera, ove sezone članovi kineskih superligaša su defanzivci Duško Tošić (Gvangdžou RF) i Jagoš Vuković (Ćingdao). Posle pet godina, nema u ligi nijednog srpskog trenera, pošto se Dragan Stojković Piksi razišao sa Gvangdžouom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu