POČINJE I KINESKA LIGA: Stroga pravila kretanja za sve aktere - samo hotel i teren do septembra

B.A.

24. 07. 2020. u 21:11

RELACIJA kuća - posao, odnosno hotel - teren, biće jedina stavka u životima fudbalera prvoligaša u Kini, gde s pet meseci zakašnjenja danas počinje nacionalno prvenstvo.

ПОЧИЊЕ И КИНЕСКА ЛИГА: Строга правила кретања за све актере - само хотел и терен до септембра

Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

I ovakvo strogo ograničenje važiće do 29. septembra, kada se završava ligaški deo, koji će se igrati po originalnom "kineskom modelu".

Zbog predostrožnosti, liga je podeljena u dve grupe sa po osam timova, i igraće se samo u dva grada, u Dalijenu i Sužuu. Svi igrači, članovi stručnog štaba, sudije i prateće osoblje živeće u hotelima i imaće striktna pravila kretanja, što u prevodu znači da će moći da izlaze samo na treninge i utakmice. Neće smeti ni da se viđaju sa članovima porodice u tom periodu. Fudbalski savez je zapretio oštrim merama ukoliko se budu kršila pravila, tako da je moguće i izbacivanje kluba iz takmičenja.

Dobra vest je da je u sredu svih 1.870 učesnika šampionata bilo negativno na koronu. I dalje će se voditi računa o tome, tako da će se svako testirati jednom nedeljno dok traje prvenstvo. Tokom pauze, jedna od najvećih zvezda, Belgijanac Maruan Felaini je bio zaražen u januaru, ali se oporavio. Od velikih asova, akteri Superlige biće i Brazilci Oskar, Hulk i Paulinjo, kao i nekadašnji član Zvezde i Partizana Kleo, Austrijanac srpskog porekla Marko Arnautović, Slovak Marek Hamšik, Izraelac Eran Zahavi...

Što se tiče takmičarskog dela, iz obe grupe će proći po četiri najbolja tima, i posle će se igrati po kup sistemu do finala. Pehar brani Gvangdžou Evergrande.

VUKOVIĆ I TOŠIĆ

OD srpskih fudbalera, ove sezone članovi kineskih superligaša su defanzivci Duško Tošić (Gvangdžou RF) i Jagoš Vuković (Ćingdao). Posle pet godina, nema u ligi nijednog srpskog trenera, pošto se Dragan Stojković Piksi razišao sa Gvangdžouom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest