NAJBOLJE IZ NOVOG BROJA “TIPA”: Erdogan navija za Rize, Fenerbahče oslabljen

Tip

25. 07. 2020. u 12:00

U novom broju lista za kladioničare “Tip” možete pročitati predloge za mečeve predstojećeg vikenda.

НАЈБОЉЕ ИЗ НОВОГ БРОЈА “ТИПА”: Ердоган навија за Ризе, Фенербахче ослабљен

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

* DRAGAN ČIČA, novinar Sport kluba, tipuje poslednje kolo Turske Superlige

FENERBAHČE – RIZE X2

- Što se tiče prvog ranga turskog fudbala, jedna od dve nepoznanice koja ostaje da se razreši u poslednjem kolu jeste ko će napustiti elitu pored Ankaragučua. Najveće šanse za to imaju Malatija i Kajzeri, koji sem svojih pobeda koje moraju da ostvare, zavise i od rezultata drugih.

Zanimljiv okršaj će voditi Fenerbahče i Rize. Gost je poznat kao klub za koji navija predsednik države Redžep Tajip Erdogan, koji je između ostalog u mladosti bio perspektivan fudbaler. Igrao je za Kasimpašu i bio pred potpisom za Fener, ali mu je konzervativno nastrojeni otac pocepao ugovor, te je njegov odnos sa fudbalom ostao čisto platonski. Elem, Rizeu je potreban samo bod da bi opstao, dok je Fenerbahče oslabljen neigranjem osmorice prvotimaca i zbog toga ne vidim način na koji bi domaćin pobedio, ako još na to dodamo da nema nikakve šanse za izlazak na evropsku scenu.

* DEJAN DAMJANOVIĆ (Daegu,Južna Koreja)

SANGŽU – ULSAN 2

- Sangžu je najprijatnije iznenađenje prvenstva. Ni najmanje ga ne sputava odluka saveza da narednu sezonu počne iz nižeg ranga. Igra dobro, ali nedovoljno i da savlada Ulsan, lidera prvenstva.

* MILOŠ JOSIMOV fudbaler i trener u Finskoj

HELSINKI – ILVES 1

- Helsinki, za finske uslove, ima ogroman budžet. Nanizao je tri pobede, a realno je da protiv Ilvesa ostvari i četvrti trijumf zaredom.

* VLADA FILIPOVIĆ, koordinator za talente pri FS Norveške

BODOD – MOLDE X,2

- Prava poslastica nas čeka u vidu dvoboja između lidera Bodo Glimta i prvaka Moldea. Igra koju forsira domaćin može da mu se obije o glavu, zato što je usled visokog presinga, odbrana ranjiva i otvara priliku za ofanzivne akcije Moldea. Predlažem da tu odigrate iks, a oni hrabriji nek pokušaju dvojku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu