REPREZENTATIVAC TZV. KOSOVA ŠOKIRAO IZJAVOM: Beograd je moj dom, rođen sam i odrastao tamo

Novosti online

18. 07. 2020. u 08:51

ZANIMLjIVA priča dolazi iz Poljske, tačnije Plocka.

РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ТЗВ. КОСОВА ШОКИРАО ИЗЈАВОМ: Београд је мој дом, рођен сам и одрастао тамо

Suad Sahiti foto Prinstkrin

Naime, reprezentativac tzv. države Kosovo Suad Sahiti, koji trenutno nastupa za Vislu pričao je tamošnjim medijima o svojoj karijeri.

Napadač poljskog kluba je otkrio zbog čega nije obukao dres reprezentacije Makedonije čiji ima pasoš, ali i ono što je mnoge zaprepastilo izneo je detalje iz svog detistva koje je proveo u prestonici Srbije.

- Moj dom je u Beogradu.

Potom je objasnio i zašto...

- Rođen sam i odrastao tamo. Imam porodicu i u Prištini. Ovde mi nije lako, poslednjih nekoliko meseci su bili teški. Daleko sam od onih koje volim, privikavam se da živim sam. Dani su drugačiji, čujem se telefonom sa familiojm, gledam serije i igram igrice - rekao je Suad.

Na pitanje koji pasoš poseduje, Sahiti je odgovorio:

- Imam državljanstvo (takozvanog) Kosova. Da, imam i pasoš Makedonije. Kada sam igrao tamo, oni su mi slali jasne signale da me žele u reprezentaciji. Makedonci su tada imali dobar tim. Pomislio sam "zašto da ne", želeo sam da probam. Mlad igrač može da promeni reprezentaciju i ja sam bio spreman to da uradim, ali je nastao problem s papirologijom - objasnio je Sahiti.

Mladi fudbaler kaže da odlično priča srpski jezik i politika ga uopšte ne zanima.

- Potpuno sam nezainteresovan za politiku. Imam prijatelje Srbe, imam prijatelje Albance. Ne delim ljude na taj način. Ceo Balkan je predivan i pun fantastičnih ljudi. Imam porodicu Beogradu i Prištini, svi oni bi želeli da se politički problemi rešavaju u miru. Pre 40 godina, u zajedničkoj državi, nije bilo većih incidenata. Moja porodica nikada nije imala problem u Beogradu. Tako treba da bude i u sportu. Ne treba mešati politiku. Nadam se da će se konflikti završiti i da će svi moći da žive u miru".

Sahiti je uporedio Beograd i Prištinu.

- Svi znamo šta je Beograd! Ogroman grad, prepun mogućnosti, u kom je prelepo živeti. Sve što ti treba postoji u njemu. Priština je manja, ali se ja osećam lepo tamo. Ja sam Kosovar. Imam mnogo prijatelja, pričam na svom jeziku, mogu da kažem bilo šta. kada imam mogućnosti, trudim se da provodim vreme sa svojim voljenima u tom gradu'', kaže Suad Sahiti.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati