PRVI PUT SA NAVIJAČIMA: Ulaznice rasprodate za pola sata, PSŽ demolirao Avr

PLANIRANI povratak na fudbalski teren Pari Sen Žermena i Avra (9:0) bio je u najavi mnogo više od obične prijateljske utakmice.

ПРВИ ПУТ СА НАВИЈАЧИМА: Улазнице распродате за пола сата, ПСЖ демолирао Авр

Nejmar Foto AP

OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI": PARIZ

Usred pandemije virusa korona, koja je u Francuskoj u ovom trenutku pod kontrolom, bio je to prvi meč na programu s publikom u Zapadnoj Evropi.

Stadion "Okean" u Avru ima kapacitet od 25.000 mesta, ali je, uz poštovanje propisanih mera koje su trenutno na snazi, u prodaju pušteno 5.000 ulaznica. Planule su za svega 37 minuta! Publika se, očigledno, uželela fudbala.

Meč PSŽ s drugoligašem je programiran da bi "sveci" krenuli u efektivne pripreme za predstojeće važne utakmice, kao što su finale Kupa Francuske 24. jula protiv Sent Etjena i finale Kupa Lige 31. jula sa Olimpikom iz Liona, pre nego što odigraju četvrtfinale Lige šampiona protiv Atalante 12. avgusta.

Mbape, Nejmar i društvo s treninzima su započeli 22. juna, a meč s Avrom se očekivao s nestrpljenjem da bi se videlo u kakvoj su formi posle četiri meseca prisilne pauze zbog korone.

Situacija u Francuskoj je trenutno daleko bolja nego u aprilu i maju, što je i omogućilo da ponovo počnu da se igraju fudbalske utakmice s publikom. Mnogi se, ipak, pribojavaju preteranog opuštanja, a slika s pet hiljada ljudi koji su se tiskali na muzičkoj zabavi na ulicama Nice u subotu uveče, uglavnom bez maski, mnoge je zabrinula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024