Korona pokosila glavnog sudiju sa derbija i četvoricu njegovih kolega

N. Iljukić

23. 06. 2020. u 18:20

ČETVORICA srpskih fudbalskih sudija su pozitivna na virus korona i vrlo je verovatno da su se svi zarazili 14. juna na meču pretposlednjeg, 29. kola Superlige Inđija - Vojvodina.

Корона покосила главног судију са дербија и четворицу његових колега

Foto: N. Paraušić

Glavni arbitar te utakmice Srđan Jovanović, njegovi pomoćnici Milan Mihajlović i Uroš Stojković, kao i četvrti arbitar Novak Simović su juče osetili prve simptome virusa, a posle testiranja je ustanovljeno da imaju pozitivne rezultate.


Inače, Sudijska komisija je vođenje finala poverila Danilu Grujiću, kojem će pomagati Milovan Ristić, Dalibor Đurđević i četvrti arbitar Novica Anđelovski, a "Novosti" saznaju da je finale trebalo da sudi upravo zaražena četvorka.


Iako su mnogi srpski mediji povezali Novaka Simovića i pozitivan test na virus korona sa suđenjem na večitom derbiju u polufinalu Kupa, pre će biti da je on zaražen na meču u Inđiji na kojem je na tribinama, zvanično, bilo oko 600 gledalaca. U ovakvim slučajevima bi preporuka epidemiologa bila da se hitno testiraju svi iz ekspedicije Vojvodine, kao i iz Inđije, a i sva službena lica sa ovog meča koja su bila u restriktivnom prostoru na stadionu.


RIZIK SA TRIBINA
POSLE vesti da su čak petorica fudbalera Zvezde (Gobeljić, Petrović, Konatar, Jovičić i Jovančić), kao i bivši kapiten Vujadin Savić, zaražena virusom korona, od juče Novak Đoković i još neki teniseri sa "Adrija tura", postavlja se pitanje, koliko je bila opravdano da se na sportskim događajima u Srbiji dozvoli okupljanje navijača u bilo kom broju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima