Bajern u tišini proslavio 30. titulu u istoriji kluba: Ovo je tek početak!

B. Antić

17. 06. 2020. u 19:08

BAJERNOVA mašina je pregazila Bundesligu i dva kola pre kraja stigla do jubilarne, 30. titule u istoriji kluba, a osme uzastopne.

Бајерн у тишини прославио 30. титулу у историји клуба: Ово је тек почетак!

Tanjug/AP

U tišini praznog "Vezera", Bavarci su savladali Verder (1:0), proslavili prvo mesto pred praznim tribinama, ali, što je najbitnije, stekli nedostižnu prednost u odnosu na Borusiju Dortmund.

Posle utakmice, igrači su obukli majice sa brojem osam, malo se šetali po terenu, i to je bilo to. Neko burnije slavlje je ostalo za lepša vremena, a izabranici tihog junaka, 55-godišnjeg trenera Hansija Flika, okreću se napadu na preostala dva trofeja ove sezone.

- Napravili smo tek prvi korak - kaže Flik, koji je od novembra, otkako je seo na klupu umesto Nika Kovača, preporodio tim. - Sledi nam finale Kupa Nemačke 4. jula protiv Bajera iz Leverkuzena, a zatim i završnica Lige šampiona, i u oba ta takmičenja imamo najviše ambicije. U svakom slučaju, srećan sam što prikazujemo fantastičan fudbal, što uživamo na terenu.

Zanimljivo je da je Fliku ovo prva titula u trenerskoj ulozi, a četiri je sakupio kao fudbaler Bajerna (1986, 1987, 1989, 1990). Hansi je "dirigovao" sa klupe, dok je na travi briljirao Robert Levandovski. Poljski centarfor je u 32 runde postigao 31 gol, i ubedljivo je prvi na listi strelaca. Do završetka, imaće još dve šanse da popravi skor (Volfsburg, Frajburg).

Velikan iz Minhena je, inače, 2. novembra bio tek četvrti na tabeli. Međutim, posle toga je od 66 mogućih osvojio 58 poena, što mu je omogućilo da uđe u probrani "klub 30" u pet najjačih šampionata. U Italiji, Španiji, Engleskoj, Francuskoj i Nemačkoj, samo tri tima imaju 30+ pehara nacionalnog prvaka, a to su još Juventus (35) i Real (33).

ALABA I MILER KAO RIBERI

SVIH osam titula od 2013. sa Bajernom osvojila su četvorica asova, Tomas Miler, David Alaba, Manuel Nojer i Džerom Boateng. Međutim, Miler i Alaba su stepenik iznad, budući da su bili i deo tima koji je 2010. postao šampion, tako da imaju po devet pehara. Ovim podvigom su dostigli rekorde Franka Riberija, sada člana Fiorentine, koji je bio usamljen na vrhu.

KOMAN "PEHAR FENOMEN"

KINGSLI Koman, napadač Bavaraca, pravi je fenomen. Francuz, iako je 13. juna napunio tek 24 godine, ima neverovatnih osam vezanih osvojenih titula, sa tri kluba, i to sve u "ligama petice". Najpre je bio prvak sa PSŽ (2013, 2014), pa sa Juventusom (2015), i sada je nanizao pet sa Bajernom (2016, 2017, 2018, 2019, 2020). Do prvog pehara došao je uz samo jedan nastup, kao 16-godišnjak, i to je u igri bio od 87. minuta meča sa Sošoom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri