HAOS U GRČKOJ: Policija štitila sudiju posle finala Kupa

Novosti online

26. 05. 2024. u 10:00

Pobeda Panatinaikosa nad Arisom u finalu grčkog Kupa (1:0) protekla je u senci tenzija koje su eskalirale po završetku meča zbog čega je policija morala da evakuiše sudiju Stefani Frapar sa terena.

ХАОС У ГРЧКОЈ: Полиција штитила судију после финала Купа

Foto: Profimedia

Francuskinja se našla pod udarom igrača i predstavnika solunskog kluba, koji su je optužili za krađu, pošto je podelila dva žuta kartona igračima tog tima.

Prethodno, pokazala je jedan crveni i igraču Panatinaikosa (Kocirasu u 51. minutu).

U 65. je isključila Daridu zbog grubog prekršaja (iz Arisa grme da je prestrogo), dala mu je drugi žuti karton, a samo šest minuta kasnije poslala je van terena i Žulesa, pošto mu je pokazala direktan crveni karton zbog oštrog nasrtaja na igrača Panatinaikosa.

Zbog brojnih prekida meč je produžen skoro deset minuta i upravo je duboko u nadoknadi vremena atinski tim došao do gola i do trijumfa u Kupu, drugog u poslednje tri sezone (jedan im doneo srpski trener Ivan Jovanović). Strelac je bio Jorgos Vajanidis.

Foto: Profimedia

Meč je inače odigran bez prisustva navijača na stadonu u Volosu.

Najvažnije mečeve grčkog prvenstva već godinama sude strani arbitri, to je dogovor najvećih klubova, ali će nakon nemilih scena u finalu Kupa čelnici lige sasvim sigurno postaviti pitanje o opravdanosti takvog stava velike četvorke tamošnjeg fudbala (Olimpijakos, Panatinaikos, PAOK, Aris). 

Aris se posle finala oglasio kratkom i jasnom porukom "krađa", ispod koje je bial fotografija Stefani Prapar.

BONUS VIDEO "ISTINA JE..." Reakcija Vladana Milojevića nakon remija na meču Vojvodina - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)