SA BEGEJA NOVI VETAR: Zoran Levnaić, ambiciozni fudbalski stručnjak, doneo silnu energiju na klupi Radničkog iz Zrenjanina (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

30. 04. 2024. u 21:37

POPULARNI Balaševićev stih “osmeh se vratio u grad” nadogradio bih floskulom da uz osmeh i fudbal lagano pronalazi adresu, na kojoj je decenijama unazad stanovao, a kako se stvari odvijaju, doći će dan, da opet hram u Karađorđevom parku, bude neosvojiva škrinja, ne samo zlatnih uspomena, nego i nove energije i zanosa.

СА БЕГЕЈА НОВИ ВЕТАР: Зоран Левнаић, амбициозни фудбалски стручњак, донео силну енергију на клупи Радничког из Зрењанина (ФОТО)

foto: B.Grujić

Sizifovski pošteno, uz dobrano zasukane rukave, tu priču, svojom filozofijom fudbala, ali i radnim elanom, pogurao je mladi stručnjak, Zoran Levnaić, koji je od 14.januara ove godine, na kormilu srpskoligaša, Radničkog iz Zrenjanina.

Avlija kraj stare Skrobare, dolaskom ambicioznog tridesetsedmogodišnjeg trenera, rođenog u Otočcu u Lici, oživela je primamljivim žarom, što su instiktivno prepoznali i brojni ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu, a hvala Bogu ima ih još u Zrenjaninu i tribine su iz utakmice u utakmicu sve punije.

- Trener na auto stradi uspeha si, samo ako u psihi igrača prepoznaš iskru, onda je sve mnogo lakše - nedavno je na utakmici Radničkog, u društvu Proleterovih legendi Radivoja Draškovića, Milorada i Marka Zorića, Branka Savića, Dragiše Kosnića, izgovorio nekadašnji trener Tomislav Toša Manojlović.

Strateg sa kilometarakom reputacijom, koji je kumovao uspešnim fudbalskim karijerama braće Ivić, Slobodana Dubajića, Veska Mihajlovića, Gorana Boškovića, Amira Teljigovića, Dejana Govedarice i brojnih drugih, iako u devetoj deceniji života, redovan je na utakmicama Radničkog.

BANATSKI DERBI U ELEMIRU

Nakon trijumfa u duelu sa Hajdukom iz Kule na svojoj travi i prvomajskih praznika, na Veliku subotu, 4.maj u Elemiru, Radnički igra banatski derbi sa ekipom Naftagasa.

- Biće to nadam se i želim, istinski praznik fudbala pre svega, taj novi zanos koji gradu Zrenjaninu itekako treba i ovo je otvoreni poziv svim ljubiteljima fudbala da u subotu budu na stadionu u Elemiru - dodaje na kraju Zoran Levnaić.

- Drago mi je i velika čast zbog toga, pa i to nešto govori - uz osmeh i poštovanje, započinje priču Zoran Levnaić, koji se još kao dečak, sa porodicom iz Like preselio u Beograd, prošao kompletnu Partizanovu omladinsku fudbalsku školu, a kasnije sedam godina bio internacionalac na Malti.

Novu sekvencu svoje fudbalske priče nastavio je kao trener, radio u Nemačkoj, u Koblencu i Lajpcigu, koje je hiruški precizno vodio i uvodio u više lige.

- Ogroman motiv i neiscrpni izvor energije mi je porodica, supruga, ćerkica i sin, koji žive u Novom Sadu, a ja sam tata na službenom putu u Zrenjaninu - nastavlja ambiciozni stučnjak, koji se na srpskoj fudbalskoj sceni dokazao kao trener Bečeja 1918, vodeći ekipu iz varoši na Tisi, na devet utakmica ostvario je sedam trijumfa.

- Na početku ove sezone, radio sam kao trener u Emiratima, u stručnom štabu sa Zoranom Popovićem u ekipi u kojoj je kao internacionalac nastupao Nikola Stoiljković, a onda je usledio poziv iz Zrenjanina i tu počinje novo poglavlje - nastavlja Zoran, skromno potvrđujući da je njegov Radnički, od 14. januara kada je stigao, uz pet trijumfa u Kupu, zabeležio šest pobeda i četiri remija, bez poraza u prvenstvenim duelima u nastavku Srpske lige, grupa Vojvodina.

- To su samo cifre i statistika, insistiram na atmosferi i ubeđen sam da je u ekipi imamo, a upravo sjajna hemija donosi rezultat, sve ostalo je manje važno, baš kao što su imena i pojedinci - ubeđen je Levnaić, ponosan na sjajnu saradnju sa svojim kolegama u stručnom štabu, takođe legendama zrenjaninskog Proletera, Srđanom Zakićem i trenerom golmana, Goranom Gavrilovićem.

PODRŠKA MOMIRA RNIĆA

Čovek sa urođenim genom sportsmena i džentlmena, zlatni rukometni olimpijac, Momir Rnić, redovno je na utakmicama Radničkog i podrška je mladom treneru na kormilu stručnog štaba crveno-crnih.

- Momak je, uz neosporan talenat za trenerski posao, pokazao izuzetnu energiju i iskrenost, a to se iz aviona prepozna i mora da se poštuje - kaže Momir Rnić.

Atmosfera u stručnom štabu, fundament je svih dobrih stvari u sačinjavanju sistema vrednosti po kojima klub funkcioniše i prenosi se na igrače, ljude iz uprave.

- Ako nemaš poverenje fudbalera, da si mu i prijatelj i otac i mlađi brat, džaba ti sva stručnost i znanje, psihologija je neizostavni element savremenog fudbala i majka motivacije - ubeđen je u ispravnost svojih postupaka na terenu na treninzima i pored aut linije na utakmicama, mladi stručnjak o kojem se priča u fudbalskom svetu na području cele Srbije.

- Nekako smo se pronašli, za mene je grad Zrenjanin, kao Evropski i dugi niz godina grad sporta i fudbala, itekako gladan dobrih fudbalskih predstava i uopšte se ne opterećujem da li je to Radnički, ili sutra možda neki novi Proleter, ali sam odani oficir u službi tih novih vetrova i fudbala u gradu na obalama Begeja - napominje Levnaić, uz naglasak da mu nije teško da putuje iz Novog Sada, da se raduje svakom treningu i novom iskušenju.

POSTER ZA KAPITENA

Kapiten ekipe, iskusni Ljubomir Stevanović, takođe dete nekadašnjeg Proletera, nedavno je podižući pobednički pehar Kupa regiona, iskreno priznao da mu je to prvi trofej, još od dečačkih dana.

- Zajedno sa kolegama, izradili smo poster i zalepili ga u svlačionici, tek da obradujemo kapitena, koji inače igra u životnoj formi i oduševili ga - kaže Zoran Levnaić.

- Čvrsto verujem u momke koje treniram, a to uzajamno poverenje preduslov je onoga što smo do sada uradili, mada smo tek na početku auto puta, koji će neminovno protutnjati kroz Banat, na transferzali Beograd - Novi Sad - uz zagonetan osmeh dodaje Levnaić i opasku da je sve moguće i dostižno, ukoliko postoji vera i podrška svih koji istinski žele dobro fudbalu u Zrenjaninu.

ZAKIĆ 400 UTAKMICA, GAVRILOVIĆ NAJVIŠE U PRVOJ LIGI

Pomoćni trener Srđan Zakić, temperamentan i iskren kakav je od kada hodi fudbalskim terenima, odigrao je oko 400 utakmica za Proleter iz Karađorđevog parka, odani je saradnik, baš kao i trener golmana, legendarni Goran Gavrilović Gavra, sa preko 200 nastupa u crveno-belom dresu i ubedljivo najviše prvoligaških mečeva.

BONUS VIDEO: SAMO ŠTO JE UŠAO I GOL: Jovanović zatresao mrežu Partizana

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule