GDE ĆE VAM DUŠA!? Kardif procenjuje štetu zbog pogibije Sale na 120 miliona evra

Novosti online

22. 04. 2024. u 13:07

Fudbalski klub Kardif procenjuje svoje gubitke na više od 120 miliona evra u sporu sa Nantom zbog pogibije Emilijana Sale u avionskoj nesreći 2019. godine, potvrdio je danas advokat velškog kluba.

ГДЕ ЋЕ ВАМ ДУША!? Кардиф процењује штету због погибије Сале на 120 милиона евра

EPA/EFE

Posle analize koju je sproveo pravni ekspert, "šteta Kardifa je procenjena na 120,2 miliona evra", rekla je za Frans pres advokat Selin Džons, potvrđujući tako informaciju koju je prvi preneo francuski sportski list Ekip.

Ta analiza će danas zvanično biti predata privrednom sudu u Nantu koji bi trebalo da odredi rok za nastavak postupka u ovom slučaju.

Argentinski napadač Emilijano Sala, star 28 godina, poginuo je u januaru 2019. godine u avionskoj nesreći iznad Lamanša kada je prelazio u svoj novi klub Kardif, kome ga je prodao Nant. Nikad nije zaigrao za velški klub.

Kardif smatra da je Nant odgovoran za let kojim je Sala putovao i zato je podneo tužbu pred sudom u Nantu tražeći odštetu za gubitak prihoda i drugu štetu koju je klub pretrpeo zbog smrti argentinskog fudbalera.

Prethodne procene ove štete iznosile su 100 miliona evra.

U drugom postupku vezanom za spor između dva kluba, Međunarodna fudbalska federacije (Fifa) je prošle godine naložila Kardifu da isplati Nantu ostatak transfera argentinskog igrača, u to vreme nešto više od 11 miliona evra od ukupno 17 miliona.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)