PIKSI OKUPLJA "ORLOVE": Selektor Srbije proziva u Staroj Pazovi

N. I.

18. 03. 2024. u 06:59

"ORLOVI" izlaze na zaletište koje će da im da bolji pregled igre pred početak Prvenstva Evrope u Nemačkoj. U ponedeljak u podne u Staroj Pazovi će selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković da izađe pred novinare i iznese detaljnije planove pred dve predstojeće prijateljske utakmice.

ПИКСИ ОКУПЉА ОРЛОВЕ: Селектор Србије прозива у Старој Пазови

Foto: M.Vukadinović

Prva je u četvrtak, 21. marta na od 18 časova stadionu Dinama u Moskvi protiv Rusije, a druga se igra u ponedeljak 25. marta takođe u 18 časova u Larnaki protiv Kipra.

Iz današnje perspektive deluje daleko debi Srbije na EP u Nemačkoj koji je zakazan za 16. jun u Gelzenkirhenu protiv Nemačke. Ali, nema sumnje da će do te utakmice sve da protekne kao dva treptaja oka, zna to vrlo dobro i Stojković i njegov stručni štab, pa će dve predstojeće utakmice biti idealan test u kakvoj su formi reprezentattivci i kako "dišu" kao tim koji je poslednji ozbiljniji ispit imao u finišu kvalifikacija za Prvenstvo Evrope.

Imao je Piksi i problema sa satavljanjem tima. U odnosu na širi spisak koj ije prvobirtno objavio pre dve nedelje, sa njega su samovoljno otišli golman Rome Mile Svilar, kao i štoper Majorke Matija Nastasić. Ipak, glavni aduti su tu: od "jedinice" Vanje Milinković-Savića, preko kapitena Tadića, tandema iz Al Hilala Mitrović i Sergej Milininković-Savić i asa Juventusa Vlahovića. Poseban motiv da se dokaže trebalo bi da ima debitant iz Partizana Samed Baždar.

Stojković je u dogovoru sa selektorom mlade reprezentacije, Ljubinkom Drulovićem prekomandovao Petra Ratkova u ovaj tim, a Jan Karla Simića u omloadinsku selekciju kod selektora Radivana Krivokapića, jer i "orlići" imaju vrlo značajne ispite u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope.

Proverene snage

NA Stojkovićevom spisku se nalaze golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelzi), defanzivci: Milan Gajić (CSKA), Nikola Milenković (Fiorentina), Erhan Mašović (Bohum), Strahinja Eraković (Zenit), Srđan Babić (Spartak Moskva), Strahinja Pavlović (Salcburg), Aleksa Terzić (Salcburg), vezni igrači: Saša Lukić (Fulam), Sergej Milinković Savić (Al Hilal), Saša Zdjelar (CSKA), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Andrija Živković (PAOK), Mijat Gaćinović (AEK), Filip Kostić (Juventus), Dušan Tadić (Fenerbahče), Lazar Samardžić (Udineze) i napadači: Samed Baždar (Partizan), Dušan Vlahović (Juventus), Luka Jović (Milan), Aleksandar Mitrović (Al Hilal).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

KURTI POBEGAO: Pukla bruka u Prištini (VIDEO)