BONUS I ĐIGA PRVA BRIGA: Trener Zvezde Vladan Milojević ima dosta problema pred "večiti derbi"

Z. Ćorović

05. 03. 2024. u 09:35

NEVOLjA je pogodila tamo gde je ekipa najosetljivija. Pred večiti derbi sa Partizanom u subotu (17.00), mnogo važnom u neizvesnoj bici za titulu, u Zvezdi muku muče sa štoperima.

БОНУС И ЂИГА ПРВА БРИГА: Тренер Звезде Владан Милојевић има доста проблема пред вечити дерби

FOTO: FK Crvena zvezda

Nisu velike šanse da se kapiten Aleksandar Dragović oporavi od povrede mišića i zaigra protiv komšija, neizvestan je i Uroš Spajić, jer je i on sa bolnom grimasom završio derbi sa TSC u Bačkoj Topoli. Trener crveno-belih Vladan Milojeviić je ovaj tandem najviše uigravao na pripremama i on je na startu prolećne sezone predstavljao čvrst kamen temeljac u igrama i pobedama šampiona.

U sve četiri utakmice drugog dela Dragović i Spajić su uspešno držali poslednju liniju tima, samo jednom im se pridružio Điga, na gostovanju u Novom Pazaru, kada je promenjen sistem sa trojicom igrača pozadi. Mladi i perspektivni defanzivac Burkine Faso zbog obaveza na Kupu Afrike kasnije se priključio ekipi i dobio je ulogu da iz drugog plana pomaže ekipi. Sa klupe je uskočio na poslednjem meču kada se povredio Dragović u 28. minutu i nije se baš proslavio, jer mu je pobegao napadač TSC Pantović kod izjednačenja i to u petercu, posle kornera. Nešto kasnije, Điga je "zaplivao" kod jedne kontre domaćina, kada se istakao Zvezdin golman Glazer i odličnom intervencijom sprečio drugi pogodak.

Imao je mladi štoper i u jesenjem delu sezone nekoliko grešaka i rizičnih intervencija, ali je čitava odbrana kod izraelskog trenera Bahara bila labava i često je primala pogotke, u prvenstvu prosečno jedan po meču, previše za ekipu koja brani šest vezanih titula.

Znalo se zato da će prioritet kod Vladana Milojevića biti da što pre zategne i učvrsti defanzivni blok, kod njega nikad nije moglo "labavo", pošto dobija ospice od lako primljenih golova. Dve kapitulacije u četiri teške utakmice mogu da prođu i potvrda su da je Zvezdina defanziva postala čvršća i sigurnija.

Ipak, Milojević će zbog problema sa povredama biti prinuđen da još više ubrza Điginu edukaciju i što bolje ga pripremi za meč sa Partizanom, gde bi svaka greška mogla skupo da se plati.

Drugi problem za Zvezdinog stratega biće i odluka koga od bonusa da uvrsti u prvi tim. Očekivalo se da će Kosta Nedeljković biti standardno rešenje, dok se nisu pojavili njegovi problemi sa kukom. Milojević je svaki put pokušavao sa drugim rešenjem, šansu su dobijali Šljivić, Sremčević, Mimović, Stamenić, Lučić i Radojević i još se niko od njih nije nametnuo kao favorit za prvotimca.

Preskočio prvi derbi

PO dolasku iz Bazela na pozajmicu Naser Điga je odmah dobio priliku u prvom timu i pružio je dobru partiju na vatrenom krštenju protiv Mančester sitija na "Etihadu". Bio je Baharov adut na svih šest utakmica u Ligi šampiona, u prvenstvu Srbije do sada je zabeležio 11 nastupa (960 minuta), ali nije igrao u prvom meču i porazu od Partizana.

BONUS VIDEO: EKSPRESAN ODGOVOR ŠAMPIONA: Bukari raspametio "delije" protiv TSC-a

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)