BIĆE SRBIN KAO HOLAND: Darko Kovačević sve najbolje o zemljaku

N. I.

26. 02. 2024. u 19:14

GOL u 3. minutu za rano vođstvo, pa za 2:2 u 32. i asistencija za pobedonosni gol (3:2) u 95. minutu utakmice protiv Sasuola su majstorski učinak Dušana Vlahovića. Juventus je u subotu u 12:30, u matine programu na svom stadionu dočekao rivala koji se "koprcao" do poslednjeg sudijskog zvužduka.

БИЋЕ СРБИН КАО ХОЛАНД: Дарко Ковачевић све најбоље о земљаку

FOTO: Tanjug/AP

Srpski reprezentativac je naterao poslovično maštovite izveštače italijanskih sportskih medija da, gotovo lirski opišuono štab je centarfor crno-belih radio na svom terenu.

- Vlahović je vanzemaljac sa ledenim očima, ima građu bronzanih figura antičkih junaka i magičnu tečnost u oba stopala koja mu dozvoljava da kontroliše loptu kao na daljinskom upravljaču - je samo jedan od delova teksta o srpskom internacionalcu u tiražnoj "Gazeti delo sport".

Šta drugo očekivati od lista koji je svojevremeno Dejanu Savićeviću prišio za sva vremena nadimak - Genije...

Ipak, neke brojke govore nesumnjivo u prilog talenta i onoga šta Vlahović radi na terenu. On je na dosadašnje 23 utakmice u Seriji A postigao 15 golova. Ispred njega na listi strelaca je samo Lautaro Martinez iz Intera sa 22. Posebno je zanimljiv pogled na kalendar za 2024. godinu. U njoj je Vlahović ubedljivo najbolji strelac u takozvanim ligama petice, ispred Martineza, Halanda, Mbapea...

- Morate da znate da je ovo Vlahović. I da će ovaj momak tek da napreduje u svojoj karijeri. Oduvek je bio više nego talentovani napadač. Govorim o mladiću koji je već u ovim godinama kompletan centarfor. Ima svoj stil igre, ali verujem da može jednog dana da postane najbolji napadač na svetu. Baš kao što je Holand - pričao je za istu onu "Gazetu" nekadašnji as i igrač Juventusa Darko Kovačević koji je od 1999. do 2001. godine nosio dres crno-belih iz Torina.

Komplimenti od Alegrija

MASIMILIJANO Alegri je, logično, najbolji kritičar Dušana Vlahovića. Trener Juventusa je pedagoški objasnio korake napretka srpskog napadača u njegovom timu.

- Vlahović je prošao proces rasta. Ranije je uvek bio nervozan. Živeo je sa anksioznošću, sa tim nemirom je jurio gol. Sada je uravnoteženiji. Drži ritam, glavom je sve vreme u meču. Možda mu se greška o kojoj govorim desila samo protiv Intera - kaže Alegri.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)