SALDANJA NIKAD DVA, UVEK JEDAN: Brazilac nastavio sjajnu golgetersku seriju i na gostovanju u Ivanjici

M. Blažić

12. 02. 2024. u 23:01

KAD je teško - Saldanja. Tako je bilo jesenas, tako je počelo i proleće za Partizan na gostovanju u Ivanjici gde je teren bio neprijatelj fudbalerima oba tima.

САЛДАЊА НИКАД ДВА, УВЕК ЈЕДАН: Бразилац наставио сјајну голгетерску серију и на гостовању у Ивањици

M. Vukadinović

 Mučili su se crno-beli da dođu do iole konkretne situacije pred golom Manojlovića, a kada je stigao prvi šut u okvir gola, na isteku časa igre, stigla je i radost vredna tri značajna boda (1:0). Naravno, završni rad delo je fantastičnog brazilskog napadača Mateusa Saldanje koji je i 15. put ove sezone jednom zatresao mrežu rivala i tako stigao do zanimljive statistike kojom verovatno trenutno ne može da se podiči nijedan napadač na planeti.

Brazilac je u avgustu stigao u Humsku za 1.300.000 evra obeštećenja plaćenog japanskom prvoligašu Džef junajtedu. Tri gola na 19 utakmica u Japanu, odnosno pet na 17 tokom pozajmice u azerbejdžanskom Nefčiju nisu predstavljati baš idealnu preporuku za golgeterski "bum" u Beogradu, ali je nova sredina očigledno brzo legla 24-godišnjem napadaču koji je pored fizičke sličnosti sa Robertom Firminom brzo pokazao da i učinak na terenu može da mu bude sličan starijem, iskusnijem zemljaku.

Prvenac je stigao posle svega nekoliko minuta provedenih na terenu na premijeri u Bačkoj Topoli protiv TSC, a prethodno je odmah po ulasku uspeo da se izbori za najstrožu kaznu koju Natho nije pretvorio u gol. Već na de(r)biju protiv Lazetićevog tima moglo je da se nasluti da će Saldanja i Partizan "kliknuti", a najbolji dokaz je još 14 golova u narednih 18 prvenstvenih utakmica (propustio duel sa TSC u Beogradu zbog kartona). Nestvarno zvuči podatak da je na svakoj od tih 14 utakmica kada je bio strelac Brazilac pogađao samo jednom, mada je bilo i utakmica na kojima su mu golovi poništeni zbog ofsajda posle intervencija iz VAR sobe.

Na spisku Saldanjinih "žrtava" nema samo četiri kluba. Priliku da pogodi mrežu udarna igla Duljajevog tima je propustila samo protiv Radničkog iz Niša i Mladosti iz Lučana u Beogradu, dok je na gostovanjima "postio" jedino u pobedama crno-belih nad Napretkom u Kruševcu i Novim Pazarom na vrućem terenu kraj Jošanice.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona