SAJAM VETERANA: Organizuje se Svetsko prvenstvo za igrače preko 35 godina

Novosti online

06. 02. 2024. u 14:41

U JUNU ove godine u Engleskoj će se održati prvo Svetsko prvenstvo za igrače starije od 35 godina na kojem će učestvovati ekipe osam bivših svetskih prvaka. Na turniru bi trebalo da igraju reprezentacije Argentine, Brazila, Francuske, Nemačke, Italije, Urugvaja, Engleske i Španije.

САЈАМ ВЕТЕРАНА: Организује се Светско првенство за играче преко 35 година

foto: EPA

Organizator je kompanija Elit Plejers Grup – udruženje vrhunskih bivših fudbalera i sportskih biznismena koji su udružili snage prošle godine.

Na šampionatu koji će se zvati EPG Kup pravo učešća imaće igrači stariji od 35 godina, koji su igrali za reprezentaciju ili su nastupili 100 puta u prvoj ligi.

Utakmice bi trajale 70 minuta, igralo bi se 11 protiv 11 s "letećim izmenama", a ekipe bi se sastojale od 18 igrača. Poznati su i datumi susreta.

Četvrtfinale je na rasporedu 4. i 5. juna, oba polufinala 8. juna, a finale 11. juna. Organizatori su namerno odabrali razdoblje između finala Lige šampiona i početka Evropskog prvenstva.

Za sada je poznato da će domaćina Englesku predvoditi Stiv Mekmanaman, Majkl Oven, Frenk Lampard i Robi Fauler, kod Argentinaca su za sada poznati Esteban Kambiaso, Ernan Krespo i Pablo Zabaleta.

Za Brazil bi trebalo da igraju Kaka, Ronaldinjo i Rivaldo, a Francusku će predvoditi Kristijan Karembe, Tjeri Anri i Marsel Desai. Boje Nemačke braniće Kevin Kuranji, Mesut Ozil i Sami Kedira, a italijanske Marko Materaci, Fabio Kanavaro i Frančesko Toti. Kod Španaca već su potvrdili učešće Mičel Salgado, David Vilja i Karles Pujol, a kod Urugvajaca Diego Lugano i Diego Forlan.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)