HRVATA DVA MILIONA, A SRBA 100.000: Šokantan podatak pred Evropsko prvenstvo u fudbalu

Novosti online

02. 02. 2024. u 08:51

SRBIJA i Hrvatska su izborile plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu, ali izgleda da interesovanje navijača dve reprezetacije nije ni izbliza isto.

ХРВАТА ДВА МИЛИОНА, А СРБА 100.000: Шокантан податак пред Европско првенство у фудбалу

FOTO: Tanjug/AP

Euforija ogromnih razmera je zahvatila komšiluk, a kod nas izgleda fudbal već dugo nije najvažnija sporedna stvar, o čemu govore i ovi nestvarni podaci. Naime, dva miliona Hrvata je apliciralo za ulaznice na Evropskom prvenstvu, naspram 100.000 Srba.

- Rekordan interes hrvatskih navijača: zatraženo je više od dva miliona ulaznica za utakmice „vatrenih“ na EURO 2024 - objavio je HNS u sredu veče.

Podsećanja radi, dan ranije, u razgovoru za zvaničan sajt, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović istakao je da se za utakmice Srbije u tri meča grupne faze prijavilo oko 100.000 navijača.

- Za navijače naše reprezentacije, kao i za sve ostale, UEFA je opredelila po 10.000 ulaznica za svaku utakmicu, ukupno 30.000. Prodaja se obavljala preko UEFA portala, uz neizbežnu lutriju, jer je za svaki meč Srbije stiglo oko 30.000 prijava - zvanično je saopštio FSS.

Informacija da su se Hrvati najviše zagrejali za EP je potvrđena i iz UEFA.

- Utakmice reprezentacije Hrvatske su među pet natraženijih u grupnoj fazi EP - saopšteno je Sport klubu iz evropske kuće fudbala.

Logično, uz euforiju posle serije uspeha ekipe, zaključno sa trećim mondijalskim mestom 2022, osetilo se i u Kataru da navijači, u velikoj meri, podržavaju generaciju selektora Zlatka Dalića.

U Srbiji, pogotovo posle kvalifikacija za kontinentalni šampionat, nema ni približno zapaljivog talasa. Zato je i podatak da će tek svaki treći navijač dobiti ulaznicu za utakmice grupne faze iznenađujuće dobar.

BONUS VIDEO: Vatromet i slavlje "orlova" - Srbija je na EURO nakon 24 godine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)