SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO: Al Ahli osvojio treće mesto trijumfom nad Uravom

Filip Milošević

22. 12. 2023. u 18:02

Fudbaleri egipatskog Al Ahlija osvojili su treće mesto na Svetskom klupskom prvenstvu pošto su pobedili japansku Uravu rezultatom 4:2.

СВЕТСКО КЛУПСКО ПРВЕНСТВО: Ал Ахли освојио треће место тријумфом над Уравом

FOTO: Tanjug/AP

Al Ahli je ponovio uspeh od prošle sezone, ali je do pobede stigao na veoma zanimljiv način. Egipćani su poveli 2:0 golovima Jasera Ibrahima u 19. i Persija Taua u 25. minutu, ali su se Japanci vratili u meč. Žoze Kante je smanjio na 1:2 u 43. minutu, a izjednačio je Aleksander Šolc u 54. iz penala. Jošio Koizumi je u 60. minutu autogolom vratio prednost Al Ahliju, a Ali Malul u 75. minutu nije iskoristio penal za 4:2. Grešku je ispravio u 90+8. minutu kad je postavio konačan rezultat. 

U finalu, večeras od 19 po srpskom vremenu, za titulu će se boriti Mančester Siti i Fluminense.

BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?