PRESEDAN U GRČKOM FUDBALU: Ovako nešto se ne pamti u svetu

Novosti online

17. 12. 2023. u 15:37

ČELNICI grčke vlade odlučili su da naprave svojevrsni presedan u nameri da se izbore sa huliganima.

ПРЕСЕДАН У ГРЧКОМ ФУДБАЛУ: Овако нешто се не памти у свету

FOTO: Tanjug/AP

Od subote 16. decembra, pa sve do 12. februara, utakmice tamošnjeg šampionata igraće se pred praznim tribinama, a sve zbog huliganskih ispada, u kojima je jedan navijač (18) umalo ubio policajca tokom odbojkaškog derbija Panatinaikos - Olimijakos na policajca ispalio signalnu raketu.

Grčka vlada je nekoliko dana kasnije donela odluku da u narednih 10 kola stadioni budu prazni.

Ranjavanje policajca bila je samo "kap koja je prelila čašu" besa vlade i javnosti zemlje u kojoj je ove godine već izgubljen jedan život - navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa u masovnoj tuči sa huliganima zagrebačkog Dinama.

Nije mnogo prošlo Grci su svedočili novom nasilju na stadionu - igrač Panatinaikosa pogođen je za vreme derbija sa Olimpijakosem što je za epilog imalo prekid meča i pobedu "Zelenih" službenim rezultatom.

Jedva da su se prethodna dva slučaja pomakla iz fokusa javnosti, usledila je nova uznemirujuća vest - glavnom sudiji meča Volos-Olimpijakos (2:2) prećeno je smrću pa su arbitri, svi do jednog, stupili u bojkot lige.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!