''VRATI NAM 21 MILION EVRA!'' Dinamo udario na Zdravka Mamića

Novosti online

05. 12. 2023. u 12:52

Dinamo je postavio odštetni zahtev prema Zdravku Mamiću i ostalim optuženima u aferi ‘Dinamo II‘.

ВРАТИ НАМ 21 МИЛИОН ЕВРА! Динамо ударио на Здравка Мамића

Foto EPA

Dinamo je iznenada i neočekivano podneo imovinsko-pravni zahtev na Županijskom sudu u Osijeku protiv Zdravka Mamića i još petorice optuženih da su nezakonito iz zagrebačkog kluba izvukli 19,1 milion evra.

Gotovo šest godina nakon što je Izvršni odbor Dinama pod upravom Mirka Barišića doneo odluku kako Dinamo nije oštećen radnjama Zdravka Mamića, klub se sada odlučio da se ipak aktivno uključi u ovaj proces i traži odštetu tešku preko 21 milion evra. 

Podsetimo, predsednik kluba Mirko Barišić je pre mesec dana svedočio u ovom procesu na osječkom sudu, a tada je Mamićev advokat Filip Glavaš pročitao delove zapisnika sa sednice IO kluba 13. 2. 2018. godine, na kojoj je Barišić obavestio članove IO o međusobnom odnosu između Dinama i Mamića, a vezano uz kazneni postupak protiv Mamića i optužnicu da je svojim radnjama oštetio Dinamo, istaknuvši pri tome kroz niz primera kako je Zdravko Mamić svojim novcem podmirivao obaveze koje je Dinamo imao prema igračima i trenerima.

- Bez Mamićeve žrtve nije bilo moguće spasiti Dinamo. To nije bila krađa, nego borba za opstanak kluba, a ja sam svedok toga. Mamića optužuju da je za sebe uzimao novac od Dinama, a zapravo je suprotno. On je davao svoj novac Dinamu - rekao je Barišić pre pet godina, što su tada potvrdili i drugi članovi IO-a.

Tako je Miroslav Rožić rekao da je Mamić "puno više novca dao Dinamu, nego što mu je vraćeno, a u ovom slučaju je reč o politički montiranom procesu. Ne samo da Dinamo nije oštećen, nego je egzistencijalno spasen tim računom.''

Zaključak te sednice bio je kako Zdravko Mamić nije oštetio GNK Dinamo, već je omogućio likvidnost poslovanja trošeći novac s Dinamovog računa u Klagenfurtu isključivo za izmirenje ugovornih obaveza kluba. Dinamo nema nikakvih finansijskih potraživanja prema Zdravku Mamiću.‘‘

Gotovo šest godina kasnije Dinamo ipak smatra da je oštećen Mamićevim radnjama.

BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)