ALBANAC O TRANSFERU SRBINA U JUVENTUS: Lazar Samardžić je "desetka" koju više niko ne koristi

Novosti online

27. 10. 2023. u 11:37

LAZAR Samardžić je danima centralna tema u italijanskim medijima. Od trenutka kada je trebalo da potpiše za Inter, pa propali transfer i onda neviđeni gol na "Maradoni" preporučio je Srbina u fudbalski krem Apenina.

АЛБАНАЦ О ТРАНСФЕРУ СРБИНА У ЈУВЕНТУС: Лазар Самарџић је десетка коју више нико не користи

FOTO: EPA

Ruku na srce, ne dobija previše šanse da igra za Srbiju, pošto ga selektor Dragan Stojković obično drži na klupi, ali ima vremena za mladog fudbalera čija naredna stanica će biti neki klub iz vrha italijanskog fudbala. 

Juventus je ozbiljno zagrizao za Samardžića. Prve mete bjankonera su srpski reprezentativac iz Udinezea, argentinski vezista Rodrigo de Pol iz Atletika i Totenhemov prvotimac Pjert Emil Hejbjerg. Mladići poput Artura Vermerena iz Antverpena i Žoao Neveša iz Porta su za sada samo na radaru i pitanje je koliko su realne mete.

Italijanski mediji su prethodnih dana pisali da su čelnici Juventusa uveliko ušli u pregovore oko Samardžićevog transfera i da sve zavisi od Udinezea. Odnosno od planova kluba sa Friulija kojem preti grčevita borba za opstanak. Jedina dilema im je da li sa prodajom Srbina rizikuju već u januaru. Još neizvesnije je da li je Čolo Simeone spreman da se usred sezone rastane sa iskusnim Argentincem, iako De Pol nema baš veliku minutažu.

O sadašnjem i bivšem igraču Udinezea kao potencijalnim pojačanjima Juventusa je pričao bivši švajcarski reprezentativac Albanac Valon Behrami koji je takođe nosio dres kluba sa Friulija. Za Samardžića kaže da mu je pre svega potrebna taktička promena.

- On mora još da raste. Pre svega zašto što je rođena „desetka“, pozicija koju u današnjem fudbalu više niko ne koristi. Zato treba da završi period adaptacije i da postane „osmica“. Zbog svih kvaliteta koje poseduje, mogao bi da bude pojačanje za Juventus, iako ga ne vidim odmah kao startera. Taj dres ima drugačiju težinu od ostalih. Tamo je svaki meč poseban ispit i nema mesta za pauze - kaže Behram. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)