BOŠKO ĐUROVSKI ZA "NOVOSTI" O MEČU SA LAJPCIGOM: Ova Zvezda uliva nadu

S.Rajić

27. 10. 2023. u 09:40

IGRA pozitivna, Lajpcig nije bauk i sa njima i te kako može da se nadmeće. Tako je, u kratkim crtama, bivši as i trener crveno-belih Boško Đurovski video utakmicu između Crvene zvezde i nemačkog predstavnika preksinoć (1:3) u trećem kolu Lige šampiona u Nemačkoj.

БОШКО ЂУРОВСКИ ЗА НОВОСТИ О МЕЧУ СА ЛАЈПЦИГОМ: Ова Звезда улива наду

Foto: M.Vukadinović/N.Paraušić

Utisak pod kojim je juče celokupna navijačka baza srpskog šampiona bila, držala je i jednu od legendi iz Ljutice Bogdana, koji je pričao za naš list.

- Ovo je Zvezda koja nam daje nadu i garanciju da možemo da igramo protiv Lajpciga. U drugom poluvremenu se to naročito pokazalo, pa čak je i u uvodnom delu bilo nekoliko neiskorišćenih kontranapada - počinje Đurovski priču za "Novosti".

Jedna stvar koja mu se dopala na istoku Nemačke, jeste to da su Zvezdina deca spremna i kadra za velika dela, kao što su Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković.

- Drago mi je to što su Zvezdina deca debitovala i imala dobar nastup. Želja mi je da ih u narednom periodu vidim što više na terenu, pa čak i da počinju utakmice. Barselona stalno promoviše i gura klince, ne vidim zbog čega i Zvezda ne bi napravila isto to, jer smo u rezultatskoj krizi. Smatram da je trenutak da klinci dobiju značajniju ulogu. Nedavno smo u Kupu završili meč sa gotovo omladinskim sastavom i to je neki model - u dahu priča Boško.

Glazer najbolji - ne valja

PONOVO je jedan od najistaknutijih pojedinaca bio čuvar mreže Omri Glazer.

- Nama je golman najbolji igrač. To je pokazatelj da previše dopuštamo protivnicima da nam šutiraju na gol. Mora da se poradi na defanzivi. Postavka u tom delu mora da bude bolja, rigoroznija, kada protivnik ima loptu - precizan je Đurovski.

Za dve nedelje Lajpcig dolazi na noge crveno-belima, pred prepune tribine "Marakane" i još jednom će biti sjajna atmosfera.

- Lajpcig je ozbiljna ekipa, biće mnogo teško za dve nedelje. Imali su i oni svoje šanse, bez obzira na to što smo i mi imali prilike za 2:2, poništen penal... Samo se plašim da ne budemo previše euforični i pomislimo da ćemo ih sigurno pobediti. Neće biti lako, ali drugo poluvreme i posebno kraj meča ulivaju nadu da može da se izvuče povoljan ishod. Nerešen rezultat, takođe, igra Zvezdi, jer će se, onda, u susretu protiv Jang bojsa rešavati sudbina trećeg mesta u grupi.

Od odbrane sve polazi

KAD "klikne" u defanzivnom delu celokupna igra biće bolja.

- Ima dosta novih igrača, svima je potrebna adaptacija. Možemo da budemo strpljivi, ali i to se izgubi vremenom. Smatram da smo dobri u ofanzivnom delu, skoro svi timovi kubure sa tim. Efikasnost će doći, ali sve polazi iz dobre odbrane - ističe Boško.

Đurovski veruje da će duel na "Rajku Mitiću" biti idealan za Osmana Bukarija.

- Očekujem da Bukari bude potpuno spreman za revanš da zaigra od starta. On je pravio razliku i pometnju i preksinoć. Videlo se da u prvom poluvremenu nismo imali brzinu. Kada nas jači rivali stisnu normalno je da se igra bazira na tranziciji. Upravo tu će Bukari imati prednost. Želeo bih da i Mitrović ima veću ulogu u ofanzivnim zadacima, Katai bi trebalo da ima veću minutažu, on je igrač poteza - poručuje Đurovski na kraju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)