ŠOKANTNO PRIZNANJE ITALIJANSKIH FUDBALERA: Kladili se na svoje klubove, pozajmljivali novac od saigrača, čeka ih pakao

Novosti online

18. 10. 2023. u 11:59

Sandro Tonali prolazi kroz najteži period u karijeri.

ШОКАНТНО ПРИЗНАЊЕ ИТАЛИЈАНСКИХ ФУДБАЛЕРА: Кладили се на своје клубове, позајмљивали новац од саиграча, чека их пакао

FOTO: AP/Tanjug

Zbog svoje zavisnosti od kockanja, koja je procurila sada u javnost, Tonaliju preti suspenzija od čak godinu dana.

Gazeta delo sport danas otkriva da je Tonali saslušan od strane federalnog tužioca i da je priznao da se kladio i to čak na svoj Milan, dok je bio član "rosonera", ali samo na utakmicama na kojima nije igrao. 

On je tvrdio da time nije imao direktan uticaj na rezultat, no, to ne menja činjenicu da je prekršio stroge zakone u Italiji kada je u pitanju klađenje profesionalnih sportista.

Isti izvor navodi da bi Tonali mogao da bude sklonjen iz fudbala na čak godinu dana, što bi zaista bila teška kazna za mladog fudbalera.

Tonali je svakako protiv svoje volje napustio svoj Milan i otišao u Njukasl, očigledno je da je nastavio sa klađenjem, a njegov agent je priznao da je čak i kockarski zavisnik. Spekulisalo se da sportsko klađenje nije njegova jedina pasija, već i da je neretko igrao i poker i da su stvari uzele maha. 

Ukoliko zaista dobije jednogodišnju kaznu, to znači i da će propustiti celu ovu i start naredne sezone, te i potencijalni nastup na Evropskom prvenstvu 2024. godine. 

Nikolo Fađoli, vezista Juventusa, takođe je saslušan, a italijanski mediji otkrivaju ključne detalje iz njegovih iskaza.

Prema Fađolijevim rečima, sve je počelo leta 2021. godine kada mu je saigrač u kampu mlade reprezentacije (sve upućuje da je to bio Sandro Tonali) objasnio kako da pristupi sajtu za ilegalno klađenje. Od njega je i video kako sve funkcioniše i da je registracija vrlo jednostavna, te da mu je nemoguće ući u trag. 

FOTO: Tanjug/AP

 

Fađoli je počeo da se kladi na teniske i fudbalske utakmice, na ilegalnim sajtovima za klađenje, koji su menjali svoja imena iz meseca u mesec. 

"U početku sam se kladio jer sam imao previše slobodnog vremena. Odradim trening ujutru, nakon odmora, imam ceo dan. Igrao sam kazino, kladio se na fudbalske i teniske mečeve. Nisam shvatao ozbiljnost klađenja na ilegalnim ili legalnim sajtovima za klađenje. Za mene je jedina i ključna razlika bila što je na ilegalnim bilo moguće da se kladiš bez svog novca, na "kredit". Bilo je zabavno, ubijao sam vreme, ali problemi su počeli u januaru 2022. godine kada sam došao u Torino. Bio sam pod ogromnim stresom jer je moj dug od septembra narastao i počeo sam da ulažem ogromne sume novca da bih sve izvadio", priznao je Fađoli.

On je takođe priznao da je Juventus naglasio svim igračima da je klađenje strogo zabranjeno, ali da se nikada nije ni kladio na mečeve "stare dame". 

"U septembru 2022. moj dug je bio 250.000 evra, pa su sajtovi za ilegalno klađenje počeli da me pritiskaju da uplaćujem novac. Kada nisam imao novca, davao sam svoje skupocene satove. Od septembra 2022. počeo sam da se kladim na sve moguće mečeve, čak i Serije B i Lige Pro, sedeo sam ispred televizora i pratio utakmice. Nikada nisam nikome iz kluba rekao za moj problem, jer nisam nikome verovao", rekao je Fađoli.

No, ni tu nije kraj, jer je priznao da je uzimao novac od saigrača.

"Istina je da sam uzimao pozajmice da bih pokrio dugove ili uložio novac da bih uspeo da dobijem i vratim. Federiko Gati mi je dao 40.000 evra, rekao sam mu da treba da kupim sat svojoj mami, a da mi kartica blokirana. Drugu pozajmicu uzeo sam od Radua Dragusina, trenutno člana Đenove. Želim da naglasim da je moja namera bila da vratim te pozajmice svim prijateljima i da im otkrijem pravi razlog zbog kog sam uzimao novac. Ali problem je bio što su moji dugovi narasli na tri miliona evra, uglavnom na ilegalnim platformama. Najgori period bio je u martu i aprilu, kada sam se plašio, jer sam dobijao pretnje od vlasnika tih sajtova da će mi polomiti noge. Kada sam napuštao teren na meču Sasuolo - Juventus plakao sam pred kamerama razmišljajući o svom problemu zbog klađenja. Želim i da naglasim da se više ne kladim i da nameravam da nastavim sa terapijom, jer sam uvideo da mi je potrebna pomoć", zaključio je Fađoli. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PISMENI ZADATAK O KOME PRIČA SRBIJA: Đak je odabrao da piše ovoj značajnoj ličnosti, evo koju ocenu je dobio