RASULO U HRVATSKOJ: Hrvati bi da teraju Dalića, a on...

Novosti online

16. 10. 2023. u 08:36

Fudbalska reprezentacija Velsa porazila je na svom terenu selekciju Hrvatske sa 2:1 (0:0), čime je sebe približila, a svog rivala udaljila od plasmana na šampionat Starog kontinenta.

РАСУЛО У ХРВАТСКОЈ: Хрвати би да терају Далића, а он...

FOTO: Tanjug/AP

U prvom delu igre nije bilo golova, a već u drugom minutu nastavka je Hari Vilson pogodio, za erupciju oduševljenja u Kardifu. Isti igrač je u 60. duplirao prednost, Hrvatska je uz dosta sreće smanjila u 75. minutu preko Pašalića, pošto je golu iz kornera prethodio nedosuđen ofsajd, ali naši susedi nisu uspeli da stignu do izjednačenja, pa se nalaze u vrlo delikatnoj situaciji.

Naime, Hrvatska je u oktobarskom ciklusu kvalifkacija upisala dva vezana neuspeha, prvo protiv Turske (1:0), a sada i od Velsa, pa joj je ovo prvi put u deset godina da je poražena u dva uzastopna meča u kvalifikacijama. 

To joj se poslednji put desilo pre tačno deset godina, 15. oktobra 2013. godine, kada su poraženi od Škotske (2:0), nakon što su četiri dana ranije izgubili od Belgije (2:1). Ipak, ti neuspesi nisu uticali na "kockaste", koji su i pored toga izborili mesto na Mundijalu 2014. godine, pobedivši Island u dvomeču u plej-of rundi.

Posle meča, na udaru je Zlatko Dalić, nisu ga štedeli hrvatski mediji, a Index.hr je objavio i anketu da li selektor treba da ide. Ipak, tu je situacija drugačija i glasovi su oko 50-50. Oglasio se i sam Dalić. 

- Zaslužen poraz. Protivnik je bio bolji od nas. Rešili su svoje situacije. Nemamo energije, imamo problem za dalje. Ovo je stvarno loše. Doveli smo se u tešku situaciju. Imali smo obećavajuću situaciju, sada zavisimo od drugih. Ostale su još dve utakmice. Preuzimam odgovornost za ovo kao i uvek. Želeo sam da Vida unese agresivnost i on je to učinio. Loša igra, moramo da se pobrinemo za ovo. Ovo je problem kada ne stvaramo šanse. Bilo je loše. Nismo bili na visini. Jednostavno, sve loše se desilo u ove dve utakmice. Kada nemate energije, kada u dve utakmice ne stvorite nijednu šansu, to je veliki problem.

Bio je iskren do kraja.

- Nismo imali pojma ni kreacije za dalje. Sve dobre stvari koje smo imali ranije su nestale. Moramo svi zajedno da dignemo glave i da se izvinimo za ono što se desilo i da sačekamo naredne dve utakmice. Ne zavisimo od sebe, nešto nam mora da se sastavi. Moramo da se okupimo u ovih 20 dana i odigramo još te dve utakmice. Pokušao sam da promenim situaciju, drugačije postavio situaciju na poluvremenu. Primili smo gol, loše je počelo, nismo mogli ništa... Ljut sam što smo došli u ovu situaciju. Ne možemo ništa bez drame. Sada imamo Letoniju u gostima, moramo to shvatiti ozbiljno. Na nama je sada biti ili ne biti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)