PARTIZAN UBEDLJIV PROTIV MLADOSTI: Crno-belima osmi trijumf u nizu

A. I.

07. 10. 2023. u 20:23 >> 20:02

FUDBALERI Partizana dočekali su Mladost iz Lučana u 11. kolu Superlige Srbije, slavili su crno-beli rezultatom 2:0 (0:0).

ПАРТИЗАН УБЕДЉИВ ПРОТИВ МЛАДОСТИ: Црно-белима осми тријумф у низу

M. Vukadinović

Od prvog momenta ekipa Igora Duljaja napadala je. Ipak, nedostajala je završnica. Vezao je Partizan sedam pobeda u nizu, a bilo je jasno da su u subotu protiv Mladosti želeli osmu.

Domaćin je kontrolisao igru, a već u petom minutu imali domaći najbolju priliku u prvom poluvremenu. Namestio se Mateus Saldanja na udarac, pogodio je stativu.

Jedanaest minuta kasnije novu veliku priliku imao je Brazilac. Uočio ga je Bibras Natho, prebacio je odbranu, napač crno-belih izašao je sam pred golmana gostiju, pokušao da ga prebaci, ali je nespretno zahvatio loptu.

Ređale su se u nastavku prilike, Frank Kanute, a potom i Nikola Antić su pretili, a Saša Stamenković je uspeo da sačuva mrežu u prvih 45 minuta.

Nastavilo se istim scenariom i u drugom poluvremenu, a u 56. minutu oboren je Zahid u šesnaestercu gostiju. Najstrožu kaznu izveo je Natho - 1:0 za Partizan.

Mogao je Partizan da uveća prednost devet minuta kasnije. Nakon odlično izvedenog kornera pogodio je Kristijan Belić stativu.

M. Vukadinović

Što nije tada, jeste u 69. minutu. Mateus Saldanja je odlično proigrao Gajasa Zahida, a Norvežanin je predriblao Stamenkovića i postigao treći pogodak u sezoni.

Do kraja je četa Igora Duljaja smireno igrala i privela meč kraju bez promene rezultata. Upisao je tako Partizan svoju osmu pobedu, na tabeli ima 25 bodova i nalazi se na prvom mestu, sa sedam bodova više od Crvene zvezde, pet od TSC-a, ali i utakmicom više.

PARTIZAN - MLADOST 2:0 (0:0) (Natho 57'p, Zahid 68')

90' Tri minuta nadoknade.

83 - Opasnost po gol Partizana. Šutirao je Varjačić, sigurno brani Jovanović.

76' Preti sada i Ksander Severina, lak plen za Stamenkovića.

M. Vukadinović

70' Kanute preti, bio je blokiran.

69' Partizan je uvećao vođstvo. Sjajna akcija Saldanje i Zahida koji je obišao golmana Stamenkovića i poslao loptu u praznu mrežu.

65' Sjajno je šutirao Kristijan Belić. Pogodio je stativu gostiju nakon korenera.

60' Poveo je kontru Zahid, prosledio je do Antića, a Saldanja je tukao glavom, pravo u golmana gostiju.

57' Oboren je Zahid u šesnaestercu. Penal je izveo Bibras Natho, vođstvo crno-belih. Izraelac je dobio velike aplauze navijača kao vid podrške zbog ratnog stanja u Izraelu.

50' Veliki doprinos Bibrasa Natha koji odlično pronalazi svoje saigrače, ali je sada Zahidov udarac zaustavio Stamenković.

48' Snažan pokušaj Nathoa, odlično reaguje Stanković, nešto ranije pripretio je i Kanute.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45' - Prekid za goste u blizini šesnaesterca Partizana. Opasno je bilo po gol Jovanovića, a Varjačić je poslao loptu nedaleko od spoljne strane stative.

40' Kao osice obležu oko gola gostiju igrači Partizana, ali nedostaje završnice, pritom dobro se brani Mladost.

31' Dodavali su se fudbaleri Partizana u šesnaestercu gostiju, a Zahid je šutirao daleko od gola.

29' Greši Donald Vols, a Kalulu je dodao do Antića, šutirao je iskosa fudbaler Partizana, ali daleko od gola.

23' - Imao je gostujući sastav priliku. Udovičić je probio po levoj strani, imao je dvojicu napadača, a odlučio se za nešto između šuta i proigravanja, na kraju je lopta završila u gol autu

18' Pritiska Partizan konstantno. Belić je dodao do Kalulua, on proigrao Kanutea a njegov volej završio je kraj stative.

16' Prelepo je Natho uočio Mateuša Saldanju, poslao mu loptu iza leđa odbrane, a on je traljavo šutirao.

8' Natho je dobio nezgodan udarac, a Mols žuti karton. Ukazivala se pomoć Izraelcu.

6' Partizan konstantno napada.

M. Vukadinović

5' Sjajno je Saldanja šutirao, pogodio je stativu!

3' Loše su u odbrani reagovlai gosti, a crno-beli imali dve dobre situacije za gol, ali na kraju je preko gola šutirao Natho, a svejedno, bio je ofsajd.

1' Počela je utakmica u Humskoj

UOČI MEČA

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Ilić, Marković, Antić – Kanute, Belić – Kalulu, Natho, Zahid– Saldanja.

MLADOST (4-2-3-1): Stamenković – Varjačić, Milošević, Joksimović, Leković – Tumbasević, Vols – Udovičić, Veličković, Sremčević – Eze.

Partizan je nakon remija sa TSC-om u prvom kolu Superlige Srbije upisao sedam uzastopnih trijumfa i dospeo na prvu poziciju na tabeli.

Protiv lučanske Mladosti, crno-beli će tražiti novi trijumf čime bi ozvaničili sjajnu seriju rezultata i još bolju formu.

Mladost je u dosadašnjem delu lige upisala četiri pobede, tri remija i dva poraza i nalaze se na šestom mestu.

Crno-beli i tim iz Lučana odigrali su do sada 24 meča, Mladost je uspela samo u dva međusobna duela da savlada beogradsku ekipu, dok je Partizan upisao 16 trijumfa, a uz to odugrali su i šest remija.

Poslednji put je Mladost osvojila tri boda protiv Partizana 18. maja 2021. godine. Jedini strelac bio je Milan Bojović.

Trener Fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da je lučanska Mladost po tradiciji nezgodan rival crno-belima, kao i da su utakmice pred reprezentativne pauze uvek najteže.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja